|

Türkiye hep yanımızda

Bangladeş’te idam edilen Cemaat-i İslami lideri Rahman Nizami’nin oğlu Muhammad Nazibur, Türk Hükümetinin desteğini her zaman hissettiklerini söyledi. Rahman, aynı desteği diğer Müslüman ülkelerden de beklediklerini belirtti.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/05/2016 Cumartesi
Güncelleme: 00:41 - 28/05/2016 Cumartesi
Yeni Şafak

Bangladeş hükümeti tarafından idam edilen Rahman Nizami'nin oğlu Muhammad Nazimur Rahman, Cemaat-i İslami'nin de ülke içerisinde önemli bir yere gelmesinin ardından idam kararının verildiğini söyledi. Yeni Şafak'a konuşan Nazimur Rahman, “Bangladeş hükümeti Pakistan'dan ayrılma sürecinin desteklenmediği ve Bangladeş'in bağımsızlığına karşı bir hareket içerisinde olunduğu gibi uydurulmuş suçlamalardan dolayı üzerinden 45 yıl geçmesi rağmen bu suçlamaları yapıp idamları gerçekleştiriyorlar” dedi.



TAM BİR UYUM İÇİNDEYİZ


Babasının Türk halkı, Türk hükümeti ve Türkiye'deki İslami organizasyonlarla tam bir uyum ve fikir birliği içerisinde olduğunu söyleyen Nazimur Rahman, “Türk hükümetinin desteğini her zaman hissettik. Hatta Türkiye'de bir sokağın adına babamın adının verilmesi ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bir konuşmasında babamdan bahsedip Bangladeş'te yaşanan zulümlere değinmesi bu desteğinde bir göstergesi. Türkiye halkının ve hükümetinin verdiği destekten dolayı memnunuz ama diğer Müslüman ülkelerden de destek bekliyoruz” dedi.



SİNDİRMEK İSTİYORLAR


Cemaat-i İslami'yi destekleyen veya mensubu olan kişilerin ve diğer alim yakınlarının tutuklandığına, babası ve diğer İslami liderlere ait mal varlıklarına el konulduğuna değinen Nizamur Rahman, “Cemaat-i İslami'nin güçlendiği ve babamın bakan olduğu zamanlarda İslami çalışmalar daha arttığı için, bu olaylar tamamen Müslümanların sindirilmesi ve çökertilmesi için yapılıyor” şeklinde konuştu.



HALKA KIRGINLIĞIMIZ YOK


İdam kararının Rahman ailesinde şok etkisi yaratmadığını ve daha önce verilen idam kararlarından dolayı bu sonucu beklediklerini ifade eden Nizamur Rahman, tek problemin hükümet olduğunu, Bangladeş halkına ise bir kırgınlıkları olmadığını söyledi.



#Cemaat-i İslami
#Rahman Nizami
#Muhammad Nazibur
8 yıl önce