|

Türkiye ilham kaynağı oluyor

Amerikalı Müslümanları bir araya getiren MAS-ICNA Kongresi’nde konuşan KADEM Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, İslam ve demokrasinin birlikte yaşayabileceğini gösteren Türkiye'nin dünyaya örnek, diğer Müslüman milletlere de ilham kaynağı olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/12/2016 Çarşamba
Güncelleme: 03:29 - 28/12/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) Genel Başkan Yardımcısı Sümeyye Erdoğan Bayraktar, FETÖ'nün, DEAŞ ve Boko Haram gibi radikal bir örgüt olduğunu belirterek, “Gerekli adımlar atılmazsa tüm dünyadaki Müslümanlar için ciddi bir tehdit oluşturacaktır” dedi. Chicago'da Amerikalı Müslüman toplumlarını bir araya getiren MAS-ICNA Kongresi'ne onur konuğu olarak katılan Bayraktar, Kongre'nin açılışında “Ümmetin Karşılaştığı Sorunların Üstesinden Gelmek: Türkiye Örneği” başlıklı konuşmasında Türkiye'deki demokrasi ve haklar mücadelesi ile FETÖ'nün darbe girişimini anlattı. Bayraktar'ı takdim eden Boston İslam Camiası Kültür Merkezi'nin İmamı Suhaib Webb, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a hem Muhammed Ali'nin cenazesine katılan tek lider olması hem de MAS-ICNA konferansına kendisini temsilen kızını göndermesi dolayısıyla teşekkür etti.



Türkiye'nin tüm Müslüman ülkelere gücünün yettiği kadar yardım ettiğini söyleyen Bayraktar, “Suriyeli sığınmacılara ev sahipliği yapıldı, Gazze'ye yeniden imarı için destek verildi, Somali, Myanmar ve Haiti gibi bölgelere yardım ulaştırıldı”dedi. Bayraktar, “Türkiye tüm dünyaya sekülerizm, demokrasi ve İslam'ın yan yana yaşayabileceğini gösterdi. Diğer Müslüman milletlere değişim ve daha iyi bir geleceğin sağlanabileceği konusunda ilham kaynağı olduk” diye konuştu.



MÜSLÜMANLAR İÇİN TEHDİT


Darbe girişimini FETÖ'nün gerçekleştirdiğine ilişkin çok sayıda delil olduğuna değinen Bayraktar, “Lideri Pensilvanya kırsalında yaşayan FETÖ aslında DEAŞ ve Boko Haram gibi radikal bir örgüttür. Eğer bu grubun durdurulması için gecikmeden gerekli adımlar atılmazsa tüm dünyadaki Müslümanlar için ciddi bir tehdit oluşturacaktır” ifadelerini kullandı.


#Amerikalı Müslümanlar
#KADEM
7 yıl önce