|

Türkiye yasta onlar eylemde

Türkiye Ankara’daki kanlı saldırının yasını tutarken, Türk Tabipler Birliği ile KESK’e bağlı STK’lar iş bırakma eylemi yaptı. Doktorların eylemi nedeniyle hastaneye gelenler uzun kuyruklar oluşturdu.

Yeni Şafak
04:00 - 13/10/2015 Salı
Güncelleme: 23:30 - 12/10/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Türk Tabipleri Birliği (TTB), DİSK, KESK ve Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) üyelerinden oluşan bir grup, İbn-i Sina Hastanesi'nden saldırının gerçekleştiği gar binasına kadar yürüyüp, patlamanın olduğu yere ölenlerin anısına kırmızı karanfil bıraktı. Yürüyüşün ardından Türk Tabipler Birliği'ne bağlı doktorlar iş bırakma eylemi yaptı. Yurt genelindeki iş bırakma nedeniye hastanelerde uzun kuyruklar oluştu. Tedavi için hastanelere başvuran hastaların bazı ise eyleme tepki gösterdi.



BARO GERİ KALMADI


Bazı işçi konfederasyonu ve meslek örgütlerinin, Ankara'daki terör saldırısını protesto etmek üzere aldığı grev kararı doğrultusunda, bazı derneklere üye avukatlar, duruşmalara girmeyeceklerini açıkladı. İstanbul Barosu da, Ankara'daki terör saldırılarını protesto için avukatlara, 14 Ekim'de acil durumlar dışında duruşmalara girmeme çağrısında bulundu. Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Ankara'daki terör saldırısını bahane ederek izinsiz yürüyüş yapan gruba polis müdahale etti.



'TERÖRÜ PROTESTO' TERÖRÜ


Mardin'in Kızıltepe ilçesinde, Ankara'daki terör saldırısını bahane ederek izinsiz yürüyüş yapan gruba polis müdahale etti. Güvenlik güçlerinin ikazlarına taşla karşılık veren gruba biber gazı ve tazyikli suyla müdahale edildi. Müdahalenin ardından göstericiler ara sokaklara dağıldı. Kocaeli'nin İzmit ilçesinde Ankara'daki terör saldırısına tepki amacıyla yürüyen gruba polis müdahale etti, 13 kişi gözaltına alındı.


#Türk Tabipleri Birliği
#stk
#kesk
9 yıl önce