|

Tuzak kurarken öldürüldüler

Hakkari'de terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda yola patlayıcı yerleştirmeye çalışan 4 terörist etkisiz hale getirildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/03/2017 Salı
Güncelleme: 03:13 - 28/03/2017 Salı
Yeni Şafak
Tuzak kurarken öldürüldüler
Tuzak kurarken öldürüldüler

Güvenlik kaynaklarından alınan bilgiye göre, Şemdinli ilçesine bağlı Aktütün köyü Kutro tepe bölgesinde yola el yapımı patlayıcı tuzaklamaya çalışan 3 PKK'lı terörist, güvenlik güçlerince fark edildi. Operasyon kapsamında bölgede bulunan savaş uçağına koordinatları verilen teröristler, etkisiz hale getirildi.



Bu arada Derecik Beldesi Bistepe bölgesinde devam eden operasyonda çıkan çatışmada da bir terörist öldürüldü. Bu arada TSK tarafından Yüksekova'da düzenlenen hava destekli operasyonda 2 terörist etkisiz hale getirildi, 2 doçka uçaksavar makineli tüfek imha edildi.



12 TERÖRİST VURULDU


Bitlis'in Tatvan ilçesine bağlı Teknecik, Sallıca, Dönertaş, Kısıklı, Suboyu, Yumrukaya ve Sarıdal köyleri ile bağlı mezralarında sokağa çıkma yasağı ilan edildi. Bu kararın ardından güvenlik güçleri, bölgede hava destekli operasyon başlattı. Operasyonlarda şu ana kadar 12 PKK'lı terörist etkisiz hale getirilirken, 1 PKK'lı da sağ yakalandı. Bölgedeki operasyonlar sürüyor.


#PKK
#Güvenlik kaynakları
#Operasyon
7 yıl önce