|

Tuzla'da kimyasal sızıntı alarmı

Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi'nde bir fabrikada kimyasal sızıntı meydana geldi. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edilirken, bölge yetkililer tarafından boşaltıldı.

Yeni Şafak
11:27 - 5/08/2015 Çarşamba
Güncelleme: 14:08 - 5/08/2015 Çarşamba
IHA

Tuzla Organize Deri Sanayi Bölgesi'nde yer alan bir fabrikanın asit tankı delindi. Meydana gelen sızıntı nedeniyle bölgede panik yaşandı. Olay yerine çok sayıda itfaiye ekibi sevk edildi.



Sızıntının yaşandığı fabrikadaki işçiler ve çevredeki fabrikalarda çalışanlar boşaltıldı. Bölge geniş bir güvenlik çemberi altına alınırken, olay yerine konunun uzmanı ekipleri sevk edildiği öğrenildi.





Çalışmalar sürüyor


Tuzla Deri Organize Sanayi Sitesindeki bir binada başlayan kimyasal madde sızıntısının önüne geçilmesi ve havanın tamamamen temizlenmesi için çalışmalar sürüyor. Kimyasal madde kaynaklı zararlara karşı imal edilen özel kıyafetli itfaiye görevlileri sızıntının başladığı noktaya girdi.



Çalışmaların en kritik bölümü delinen bir tankın bulunduğu bu bölümde sürdürülürken çevrede de çok sıkı güvenlik tedbirleri alındı. Çevre işyerlerinde çalışanlar, işçiler dahil olmak üzere herkes bölgeden uzaklaştırıldı. Polis ekipleri devriye gezerek ve sesli uyarılar yaparak, olayın yaşandığı yere1 kilometreden fazla yaklaşılmasına izin vermiyor.



İstanbul Valiliği'nden yapılan açıklamada olayın bir binada bulunan nikrik asit dolu tankın delinmesi sonucu meydana geldiği belirtildi. Söz konusu asitin insan sağlığına zararları "tahriş edici", "gözlere ve solunum yollarına zarar verici" olarak sıralanıyor.


#tuzla fabrika
#fabrika kimyasal sızıntı
#kimyasal sızıntı
9 yıl önce