|

Üç Şerefeli Cami 24 saat ibadete açık

Edirne'deki selatin camilerinden Selimiye ve Eski Cami'deki "24 saat ziyaret ve ibadete açık" uygulaması Üç Şerefeli Cami'de de başlatıldı.

Yeni Şafak
17:57 - 15/06/2015 Pazartesi
Güncelleme: 15:24 - 15/06/2015 Pazartesi
AA

Edirne'deki Üç Şerefeli Cami'de "24 saat ziyaret ve ibadete açık" uygulaması başlatıldı.



Edirne Valisi Dursun Ali Şahin, yaptığı açıklamada, daha önce Selimiye ve Eski Cami'de başlatılan uygulamanın olumlu tepki alması üzerine Üç Şerefeli Cami'de de aynı uygulamayı başlattıklarını söyledi.



Selatin camilerin Edirne'de kapılarının 24 saat ibadete ve ziyarete açık hale getirildiğini vurgulayan Şahin, şunları kaydetti:



"Tarihi yapıları ve kültürü ile son zamanlarda yurt içi ve yurt dışından gelen turistlerin ilgisini çeken Edirne'de, yeni bir uygulama başlatmıştık. İlk olarak Selimiye Camisi'nde başlattığımız 24 saat boyunca açık tutma uygulamasını genişleterek, Eski Cami'yi de 24 saat boyunca açık tutmaya başlamıştık. Bu uygulamayı daha da genişleterek Selimiye, Eski Cami'den sonra Üç Şerefeli Cami'yi de 24 saat açık tutacağız. Daha önceki uygulamalarımızdan olumlu sonuçlar aldık. Üç Şerefeli Cami'de güvenlik için tedbirleri alarak gerekli personel takviyesini yaptık."



Üç Şerefeli Cami


Osmanlı mimarisinde revaklı avlunun ilk kez denendiği yapı olarak dikkati çeken Üç Şerefeli Cami'nin temeli, 2. Murat'ın dönemin ünlü mimarlarından Müslihiddin Ağa'dan bayram namazını resmeden bir cami yapmasını istemesi üzerine 1437 yılında atıldı.



İki rekat bayram namazını temsilen iki sütun üzerinde yükselen ve dokuz tekbiri temsilen de dokuz kubbeden oluşan caminin yapımı, 10 yılda tamamlandı.



Bir minareden çıkan üç kişinin birbirini görmeden şerefelere erişebilmesi özelliğiyle büyük hayranlık toplayan caminin üç şerefeli minareleri, tekniği açısından ilk olma özelliği taşıyor.

#Üç şerefeli
#24 saat
#îbadet
9 yıl önce