|

Üçü de aynı yapının kolları

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, ABD’de sürdürdüğü temaslarında PKK’ya verilen desteğe karşı uyarıda bulunarak, “PYD, YPG ve PKK aynı yapının kolları” ifadelerini kullandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/10/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:58 - 26/10/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Orgeneral Akar, terör örgütü PKK/PYD’nin Suriye’nin kuzeyindeki faaliyetleri ile Türkiye’nin bu konudaki öneri ve pozisyonunu aktardı.
Orgeneral Akar, terör örgütü PKK/PYD’nin Suriye’nin kuzeyindeki faaliyetleri ile Türkiye’nin bu konudaki öneri ve pozisyonunu aktardı.

Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Washington’da bu yıl ikincisi düzenlenen “Şiddet Yanlısı Aşırı Örgütlerle Mücadele Genelkurmay Başkanları Konferansı”na katıldı. Orgeneral Akar gerek konferans sırasında gerekse ikili görüşmelerinde, terör örgütü PKK/PYD’nin Suriye’nin kuzeyindeki faaliyetleri ile Türkiye’nin bu konudaki öneri ve pozisyonunu aktardı.

KORİDORA İZİN VERMEYECEĞİZ

PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın posterinin Rakka meydanına asılması konusunda Türkiye’nin kaygılarını dile getiren Akar’ın, Amerikalı ve diğer muhataplarına PKK’nın farklı isimler kullanarak Türkiye’nin güneyinde bir terör koridoru oluşturmak istediği ancak Türkiye’nin buna izin vermeyeceğini ifade ettiği belirtildi.

YARDIMLARI KESİN

Akar’ın, muhataplarına Suriye’de SDG ismini kullanan PKK/PYD terör örgütüne yapılan yardımların kesilmesi çağrısında bulunduğu, örgütün Münbiç ilçesinden çekileceğine dair sözler verildiğini ancak bu bölgede halen varlığını sürdürdüğünü anlattığı bildirildi. Genelkurmay Başkanlığı’ndan yapılan açıklamada ise Akar’ın konferans sırasında ve yapılan ikili görüşmelerde, özellikle güney sınırlarımızda ülkemizin ve bölgenin güvenliğini olumsuz olarak etkileyen PKK/PYD/YPG ve DEAŞ’la mücadele konusunda kritik mesajlar verdiği belirtildi. Açıklamada, şu ifadeler yer aldı: “Orgeneral Hulusi Akar tarafından söz konusu konferans sırasında ve yapılan ikili görüşmelerde, özellikle güney sınırlarımızda ülkemizin ve bölgenin güvenliğini olumsuz olarak etkileyen PKK/PYD/YPG ve DEAŞ başta olmak üzere terör örgütlerine karşı yürütülen mücadele, Doğal Kararlılık Harekatı, Fırat Kalkanı Harekatı ve Astana Süreci çerçevesinde bölge barışına sağladığımız katkılar ile bu konulardaki taleplerimiz tekraren dile getirilmiştir."

GÖRÜNTÜLER TEYİT ETTİ

“Rakka Harekatı sonrasında ortaya çıkan görüntüler ve benzeri örneklerle PYD/YPG ile PKK’nın aynı yapının kolları olduğunun bir kez daha teyit edildiği vurgulanmıştır.”

#Hulusi Akar
#ABD
#PKK
#YPG
#DEAŞ
7 yıl önce