|

Ulaşım durdu

PKK’lıların 4 gün önce araçları ateşe verdiği Tunceli-Erzincan karayolu güvenlik gerekçesiyle kapatıldı. Tunceli Valiliği’nden yapılan açıklamada yolun ulaşıma kapatılmasına gerekçe olarak son haftada artan terörist faaliyetler gösterildi. Kararın ardından yola giren çok sayıda araç geri dönmek zorunda kaldı.

Yeni Şafak
04:00 - 4/08/2015 Salı
Güncelleme: 23:39 - 3/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Tunceli Valiliği, Tunceli-Erzincan karayolunun terör tehdidine karşı güvenliği sağlamak amacıyla çift taraflı olarak ulaşıma kapatıldığını açıkladı. Tunceli Valiliği'nden yapılan yazılı açıklamada, “Tunceli-Erzincan karayolu terörist unsurların vatandaşlarımızın can ve mal güvenliğine yönelik tehditlerini önlemek amacıyla ulaşıma kapatılmıştır. Yolun açılması ile ilgili çalışmalara devam edilecektir” denildi.



ARAÇLAR GERİ DÖNDÜ


Karayolunun ulaşıma kapatılmasının ardından Erzincan'dan Tunceli'ye gitmek isteyen çok sayıda araç geri dönmeye başladı. Yolun kapalı olduğunu bilmeyen sürücüler Erzincan-Erzurum karayolu 38. kilometresi Üzümlü-Tunceli yol ayrımına girerek Tunceli'ye gitmek istedi. Sürücüler yolun kapalı olduğunu öğrendikten sonra geri döndü. Bazı sürücüler yol kenarlarında yolun yeniden ulaşıma açılmasını beklerken diğer sürücüler ise alternatif yolları kullandı.





4 GÜNDÜR BURADAYIZ


Cuma gününden beri yolun açılmasını bekleyen kamyon sürücüleri, uzun bir süre daha yolun açılmayacağını öğrendikten sonra yaklaşık 350 kilometre daha fazla olan Sivas güzergahını kullanmaya başladı. Kamyon sürücüsü Dursun Karayiğit, 4 gündür yolda mahsur kaldığını belirterek “Cuma günü 07.00'dan beri buradayım. Dört gündür oradaydım. Şimdi döndüm, gidiyorum. Erzurum'dan Gaziantep'e gidiyordum. Şimdi alternatif yol kullanacağım. Terör olayı bana en az bin liraya mal oldu, manevi sıkıntısı ise hariç” diye konuştu.



ÇALIŞMALAR DURDU


Bu arada Tunceli-Erzincan karayolunun 4 gün önce Uzuntarla mevkiinde kesilerek ateşe verilen dört tırdan birinin Nazımiye ilçesinde Cemevi yolu yapımında çalışan kamyonlardan biri olduğu ortaya çıktı. Tırın ateşe verilmesinin ardından Nazımiye Cemevi yol yapım çalışmaları durdu.


#Tunceli-Erzincan karayolu
#Dursun Karayiğit
#Erzincan
9 yıl önce