|

Ümmete umut olacaksınız

AK Parti'nin zaferi Müslüman ülkelerde coşkuyla kutlanmaya devam ediyor. Türkiye'ye bir kutlama mektubu gönderen Senegal’li Muhammed Said Ba da AK Parti’nin sorumluluğunun arttığını belirterek “Ümmete bir umut, yüreği dağlanmışlara bir nefes olacaksınız" diyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 6/11/2015 Cuma
Güncelleme: 02:07 - 6/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

1 Kasım genel seçimlerinden AK Parti'nin yüzde 49,5 oy alarak büyük bir zafere imza atması tüm İslam ülkelerinde büyük bir coşku ve sevinçle karşılandı. Filistin'den Suriye'ye zulme uğrayan tüm mazlumlar sonuçların açıklanmasıyla rahat bir nefes aldı.



SENEGAL'DEN MEKTUP


Bosna Hersek, Sırbistan Arnavutluk, Gazze ve Gazze'de vatandaşlar sokaklara dökülüp, zaferi kutladı. Bununla da yetmedi, AK Parti'nin başarısı Atlas kıyısına kadar uzandı. Senegal'li Mouhamad Said Ba'nın zafer şükrü yazdığı mektupla Türkiye'ye ulaştı. Uluslararası alanda yardım ulaştırılan kurumlardan Türkiye Diyanet Vakfı'na ulaşan Senegal'li Muhammed Said Ba'nın mektubu, “Atlas kıyılarından selamların en güzeli üzerinize olsun” diye başlıyor ve şöyle devam ediyor:



ÖRNEK OLACAKSINIZ


“Seçim sandıkları son sözü söyledi: 'Aydınlık günler için bu halk sizinle... Hiçbir zafer sarhoşluğuna kapılmaksızın sizinleyiz.' Yeryüzünü bozgunculuğa uğratanlara karşı el qaviyyül metin sizinle olacak ve onlar kuşkusuz bozguna uğrayacaklardır. Bizlerde biliyoruz ki, bu izzet timsali bayrak sizin elinizde dalgalanacaktır. Yeryüzünü bozguna uğratan tağutun küçüklerine karşı dahi siz yükselen bir ses olacaksınız. Ümmete bir umut, yüreği dağlanmışlara bir nefes olacaksınız. Elemler sizinle bitecek ve yeryüzüne insanlık ve İslam adına bir örnek olacaksınız."



SORUMLULUĞUNUZ ARTTI


Seçimlerin kazanılmasıyla sorumluluğun daha fazla arttığını hatırlatan M. Said Ba mektubunu şöyle bitiriyor:"Allah'a yemin olsun ki, siz doğru olduğunuz sürece Allah'ın nuru da hep sizin üzerinize doğacaktır. Sığınılacak bir kapı oldunuz, ancak yegane kapı Allah'ın kapısıdır, Allah ile olunuz. Dualarınız dualarımıza karışsın. Salihlerin duası üzerimize olsun. Allah umduklarımıza nail etsin, yolumuzdaki engelleri kaldırsın, Allah yolunda olan her bir kişinin hatalarını hayra tebdil etsin.. Rıza-ı İlahiyye'den ayırmasın ve ümmetin şanı yüce olsun.”



Ezilen halklar için zafer


AK Parti'nin zaferinin sevincinin yaşandığı bir diğer adres ise Gazze olmuştu. Gazze'nin sevinci de Gazze Belediye Başkanı İsam M. Juda'nın yazdığı mektupla Türkiye'ye ulaştı. Mektubunda, seçimlerin yeni Türkiye'nin örnek demokrasi olduğunu gösterdiğini belirten İsam M. Juda şöyle devam etti: “Ayrıca seçim sonuçları AK Parti'nin Türkiye'nin liderliğini hak ettiğini kanıtlıyor ve Türk halkının AK Parti'ye güvenini gösteriyor. Bu zafer ayrıca Filistin ve diğer Burma, Somali ve Suriye gibi ezilen halklar için de bir zaferdir. Türkiye'nin AK Parti liderliğinde daha fazla gelişmesi, kalkınması ve rafahı için Yüce Allah'a dua ediyoruz.”



#1 Kasım genel seçimleri
#Muhammed Said Ba
#seçimler
9 yıl önce