|

Umuda yolculuk!

.
00:00 - 15/08/2014 Cuma
Güncelleme: 00:14 - 15/08/2014 Cuma
Yeni Şafak
Umuda yolculuk!
Umuda yolculuk!

Türkiye''nin uzattığı yardım eli yakınlarını ve sağlıklarını kaybeden Filistinlilere umut kaynağı oldu. Tedavi için askeri uçakla Türkiye''ye getirilen Filistinliler, minnettarlıklarını ifade ederken yeniden sağlıklarına kavuşacakları günü de iple çekiyor. İsrail''in saldırılarında yaralanan 3 yaşındaki Nemaa ile 12 yaşındaki Madleen ise Türkiye''de bomba seslerinden uzak, güvenli bir gün geçirecekleri ilk sabahlarına uyandılar. Nemaa''nın babası Fady Aba Faul, Gazze''de olan tek şeyin acı ve gözyaşı olduğunu belirterek, orada bıraktıkları için endişe içinde olduğunu söyledi.

DÜŞÜNMEDEN DURAMIYORUM

Faul, kızının sağlığına kavuşabilmesi için Türkiye''de olmaktan dolayı çok mutlu olduğunu, ancak diğer çocuğu ile eşini düşünmeden duramadığını, onlar ve sevdikleri için sürekli dua ettiğini söyledi.

HAYALİM DOKTOR OLMAK

Henüz 12 yaşındayken savaşın kirli yüzüyle tanışan Madleen Maged Abu Taweela da olayın ramazan ayında meydana geldiğini ve o sırada evde namaz kıldıklarını söyledi. Madleen, ileride doktor olmak istediğini belirtti. 11 yaşındaki Şeyma Şelluf da evlerinin yakınına isabet eden bomba sonucu yaralandığını anlattı. Öte yandan Başbakan Yardımcısı Beşir Atalay, Gazze''den yaralıların Türkiye''ye sevkinde büyük zorluklar yaşandığını belirterek, ''Hastalar için İsrail''in havaalanları kullanılıyor. Dün 40 yaralıyı getirmek istemiştik ama 18''ini getirebildik. Çünkü 40''ının izni tamamlanamadı'' dedi. Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu ise 13 hastanın daha Türkiye''ye getirileceğini bildirdi.

Tedavi için askeri uçakla Türkiye''ye getirilen Filistinliler, minnettarlıklarını ifade ederken yeniden sağlıklarına kavuşacakları günü de iple çekiyor.

10 yıl önce