|

Umut yolculuğunda bir facia daha

Bodrum ve Ayvacık’tan daha iyi bir hayat umuduyla Yunan adalarına gitmek için denize açılan tekne ve bot battı. Kazalarda 6 çocuk hayatını kaybetti. Bodrum batan teknede ölen çocukların kardeş oldukları öğrenildi.

Yeni Şafak
04:00 - 28/11/2015 Cumartesi
Güncelleme: 22:05 - 27/11/2015 Cuma
Yeni Şafak

Göçmenlerin umuda yolculukları yine faciayla sonuçlandı. Ayvacık ve Bodrum'dan denize açılan botlar battı, 6 çocuk hayatını kaybetti. İlk facia haberi Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinden geldi. Yasa dışı yollardan Yunanistan'ın Midilli Adası'na gitmek için denize açılan 55 Afgan ve Suriyelinin bulunduğu bot battı. Sivrice açıklarında lodos ve dalgalar nedeniyle batan bot için “Alo 158” hattından yardım istenmesi üzerine bölgeye ulaşan sahil güvenlik ekipleri, boğulma tehlikesi geçiren kişileri kurtarmak için çalışma başlattı.



BİRİ KIZ 4 AFGAN ÇOCUĞU


Kurtarma çalışmaları sırasında biri kız 4 Afgan çocuğun cansız bedenine ulaşıldı, çocukların cansız bedenleri Ayvacık Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Boğulmak üzereyken kurtarılarak Küçükkuyu'ya getirilen göçmenlere ise sağlık görevlileri müdahale etti, 4 kişi Edremit Devlet Hastanesinde tedavi altına alındı. Göçmenlerin ifadelerinden bir kişinin halen denizde olduğu anlaşılınca arama çalışmaları tekrar başlatıldı.







ÖLENLERİN İKİSİ KARDEŞTİ


İkinci facia haberi Muğla'nın Bodrum ilçesinden geldi. Ege Denizi üzerinden Yunanistan'a geçmeye çalışan 23 Suriyeliyi taşıyan tekne batınca iki çocuk hayatını kaybetti. İsimlerinin Dlven Halil Hüseyin (1) ile Beren Halil Hüseyin (4) olduğu belirlenen çocukların kardeş oldukları ortaya çıktı. Polislerin, anne ve babasının kucağında kıyıda bulduğu çocukların cansız bedenleri, Bodrum Devlet Hastanesi morguna gönderildi. Göçmenlerin ifadesi doğrultusunda denizde kayıp kimse olmadığı öğrenildi.



6 ÇOCUĞU DALGALAR YUTTU


4 yaşındaki Suriye uyruklu Nesrin Solar Omar Polis ve sağlık ekiplerinin müdahalesiyle hayatta kalmayı başardı. Bodrum Devlet Hastanesine götürüldüğü sırada çok korkan Omar babasına sıkı sıkı sarıldı. Omar'la birlikte kurtarılan diğer göçmenler, tedavilerinin ardından İlçe Emniyet Müdürlüğüne götürüldü.



8 operasyonda 357 kişi kurtarıldı


Sahil güvenlik ekipleri, olumsuz hava koşullarına rağmen denize açılan yabancı uyruklulara yönelik 8 operasyon düzenledi. 3 botla yapılan operasyonlarda, denizde dalgalarla mücadele eden ve bazılarının su alıp batmaya başladığı belirtilen botlardaki çoğu kadın ve çocuk 357 kişi kurtarıldı. Küçükkuyu'ya getirilen ve burada battaniye, giyecek, yiyecek ve su verilen yabancı uyruklular, daha sonra Geri Gönderme Merkezine gönderildi.


#Göçmenler
#Ayvacık
#mülteciler
8 yıl önce