|

Üniversite sınavını kaldıralım çağrısı

MHP lideri Bahçeli, üniversite sınavının kaldırılması için hükümete çağrıda bulundu. Kerkük’ün musibetten kurtarıldığını vurgulayan Bahçeli, “Türkiye, terör koridorunun açılmasına izin vermeyecektir” dedi, OHAL’in uzatılmasına destek verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 18/10/2017 Wednesday
Güncelleme: 01:44 - 18/10/2017 Wednesday
Yeni Şafak
MHP lideri Devlet Bahçeli
MHP lideri Devlet Bahçeli

Partisinin grup toplantısında konuşan MHP lideri Devlet Bahçeli, Türk hava sahasının Barzani’ye kapatılmasıyla ilgili kararın derinleştirilmesini istedi.

Bahçeli, “Sonunda Kerkük, musibetten kurtarılmıştır. Türkiye sınır ötesindeki düşmanca gelişmeleri, milli varlığına kast edecek hareketliliği teyakkuzla takip etmelidir. Kerkük candır, kandır, emanettir, tarihtir, elbette ve her şart altında Türk’tür, Türk kalacaktır. Gerekirse Barzani yakalanıp getirilmeli, gerekirse de PKK’nın Türkmeneli’nde alan hakimiyeti kurma mücadelesine engel olunacak askeri girişim havadan ve karadan korkusuzca başlatılmalıdır” dedi.

TERÖR KORİDORUNU İZİN VERMEYİZ

Türkiye’nin terör koridorunun açılmasına izin vermeyeceğini, Kürdistan fitnesinin kurulmasına fırsat vermeyeceğini belirten Bahçeli, “Bugün İdlib, yarın Afrin, Ayn el Arab, Cezire derken; Türkmeneli’nin namus ve şeref mücadelesine destek vermek için kahramanlarımızın işgalcilerin tepesine ansızın balyoz gibi inmesi duamız, isteğimiz ve beklentimizdir” ifadelerini kullandı.

GEREĞİNİ YAPMA
SIRASI ABD’DE

ABD’yle yaşanan vize geriliminin düşmesi başından beri talep ve tavsiye ettiklerini anımsatan Bahçeli, ancak ABD yönetiminin sorumsuz açıklamalarının, özellikle büyükelçinin talihsiz ve müessif sözlerinin, gerilimin şiddetini düşürmek şöyle dursun, devamlı körüklediğini dile getirdi. Bahçeli, “Dileğim gerilen ve soğuyan ilişkilerin eski havasına kavuşmasıdır. Türkiye üstüne düşeni zaten yapmaktadır. Gereğini yapma sırası ABD’dedir” dedi.

TAMAMEN KURTULALIM

Eğitim sisteminde yapılan değişiklikleri eleştiren ve hükümete çağrıda bulunan Bahçeli, “Beka mücadelesinde sonuna kadar omuz omuzayız. Bunda en küçük tereddüt yoktur. Zalimlere karşı aynı noktadayız, aynı çizgideyiz. Bunda da şüphe yoktur. Hadi gelin, Türk gençliğinin ümüğünü sıkan, soluğunu kesen üniversite sınavını tümden ve hepten kaldırma konusunda da elbirliği, güç birliği yapalım” diye konuştu.

Bahçeli, süresi 19 Ekim’de dolacak OHAL’in yeniden üç ay süresince uzatılma kararını destekleyeceklerini bildirdi. 

#MHP
#Devlet Bahçeli
7 years ago