|

Ünlü antikacı Çapa'nın mirası paylaşılamıyor

Ünlü antikacı Muris Ali Uğurlu'nun bıraktığı trilyonluk miras, aile fertleri tarafından paylaşılamıyor. Ünlü işletmeci Celal Çapa'nın annesi olan Gürnur Çapa, ölen eşi Ali Uğurlu'nun oğullarına, antika eşyalardan pay vermemekle suçlanıyor. Gürnur Çapa'nın üvey oğlu Hüseyin Cahit Uğurlu mahkemeye başvurdu.

Yeni Şafak
01:00 - 13/02/2006 lundi
Güncelleme: 10:47 - 6/06/2017 mardi
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

----------------------- Haberler başlangıç---------------------------

Ünlü antikacı Muris Ali Uğurlu'nun bıraktığı trilyonluk miras, aile fertleri tarafından paylaşılamıyor. Ünlü işletmeci Celal Çapa'nın annesi olan Gürnur Çapa, ölen eşi Ali Uğurlu'nun oğullarına, antika eşyalardan pay vermemekle suçlanıyor. Gürnur Çapa'nın üvey oğlu Haseyin Cahit Uğurlu, babasının servitenden mal almak için mahkemeye başvurdu.

Eğlence sektörünün tanınan ismi Celal Çapa'nın annesi olan Gürnar Uğurlu, 25 yıl önce, ünlü antikacı Ali Muris Uğurlu ile evlendi. Uğurlu çiftinin bu evlilikten, Onur ve Uğur adında iki çocukları oldu. Ali Muris Uğurlu'nun, eski eşi Neziha'dan da Hüseyin Cahit ve Şükrü adında iki, bir önceki eşinden de Hayati adında bir oğlu daha bulunuyor.

ÖLÜMÜN HEMEN ARKASINDAN KAVGA

Antikacı Ali Muris Uğurlu, 10 Ekim 2005 tarihinde, ardından yüklü bir servet bırakarak 73 yaşında vefat etti. Uğurlu'nun ölümünden hemen sonra, eski eşi Neziha'nın oğlu Hüseyin Cahit Uğurlu ile son eş Gürnar Uğurlu arasında miras kavgası başladı. Hüseyin Cahit Uğurlu, babasından kalan mirasın kendi payına düşeni bölümü almak için Sarıyer Sulh Hukuk Mahkemesi'ne başvurdu. Hüseyin Cahit Uğurlu'nun avukatları, 5 Aralık'ta görülen ilk duruşmada, Gürnar Uğurlu'nun, malları kaçırılabileceğini belirterek, tereke tespiti istedi. Dilekçede, Muris Ali Uğurlu'nun, son ikametgahının karşılıklı iki adet yalıdan ibaret olduğu, bu evlerde maddi ve manevi değeri çok yüksek antika eşyalar bulunduğu belirtilerek, bu eşyaların bilirkişi tarafından incelenmesi istendi. Mahkemenin tayin ettiği bilirkişi heyeti, Uğurlu'nun evlerinde bulunan yüzlerce parça antika eşyayı, tek tek fotoğraflarını çekerek mahkeme dosyasına kaydetti. Hüseyin Cahit Uğurlu, dava dilekçesinde, babasına ait olan ve tesp/it edilen bu antikaların, buz dağının görünen yüzü olduğunu, asıl değerli olanlarının, üvey annesi tarafından kaçırıldığını dile getirdi.

40 milyon YTL'lik servet

Dava dosyasında, Muris Ali Uğurlu'nun en az 40 milyon YTL olduğu düşünülen mal varlığı şöyle sıralanıyor:

İçinde paha biçilemeyen parçaların da bulunduğu yüzlerce antika.

Anadol Halıcılık Sanayi ve Ticaret AŞ'nin yüzde 60 hissesi

Banka şubelerinde yüklü miktarda nakit para.

Sarıyer, Şişli, Eminönü ve Muğla-Datça ilçelerinde çok sayıda taşınmaz. ----------------------- Haberler son--------------------------


#Arşiv
#Yeni Şafak Arşiv
il y a 18 ans