|

Uzungöl eskisi gibi olacak

Uzungöl’ün etkileyici manzarasını bozan çarpık ve plansız yapılaşmayla mücadele başlıyor. Göl kenarında bulunan 30 turistik tesis yıl başına kadar yıkılacak. Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, “Yıkılacak tesisler belirlendi. Bir hafta içerisinde esnaf ve vatandaşımıza gereken tebliğleri yapacağız” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 13/11/2017 Pazartesi
Güncelleme: 23:58 - 12/11/2017 Pazar
Yeni Şafak
Uzungöl yeniden eski güzelliğine kavuşacak
Uzungöl yeniden eski güzelliğine kavuşacak

Uzungöl’ün çarpık ve plansız büyümeye kurban gitmemesi için harekete geçildi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu iradenin işlerini kolaylaştırdığını belirten Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok, Uzungöl’de 30’a yakın tesisin yılbaşına kadar yıkılacağını kaydetti. Uzungöl Turizmciler Derneği Başkan Yardımcısı Murat Akyüz de “Uzungöllüler olarak imarsız yaşamaktan bıktık” dedi.

Dünyaca ünlü bir turizm merkezi haline gelen Uzungöl, son yıllarda Türkiye’nin bir çok turizm merkezinde olduğu gibi plansız ve çarpık büyümenin sıkıntılarını yaşıyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ortaya koyduğu irade ile TOKİ harekete geçerken, ilk olarak Ayder Yaylası için geçtiğimiz ay “Ayder Yenileme ve Koruma Projesi” başlatıldı. Aynı süreç kapsamında kötü görüntüsü ile ‘Beton Havuza’ benzetilen Uzungöl için de proje hazırlanıyor. Uzungöl’de 30’a yakın göl kenarındaki günübirlik tesisin yıkılması kararı alınırken, bu kararın yılbaşına kadar uygulanacağı bildirildi.


İMARSIZ YAŞAMAKTAN BIKTIK

Uzungöl’ün yapılan yeni imar çalışmaları ve yıkımların ardından dünyanın en güzel yeri olacağını kaydeden Uzungöl Turizmciler Derneği Başkan Yardımcısı Murat Akyüz, “Yıllardır yaşanan imarsızlık Uzungöl’ü inşaat deposu haline getirdi. Yakın zamanda gölün yukarısındaki mahalle yeniden imarlı bir inşaatlaşma içine girecek, imarsız olan yerler tekrar yıkılarak Uzungöl yeniden bir düzenlenecek. Dolayısıyla Uzungöl’deki panayır durumu da ortadan kalkar. Uzungöl halkı olarak buna karşı değiliz. Biz Uzungöllüler olarak imarsız yaşamaktan bıktık” dedi.

YILBAŞINI GEÇMEYECEK

Çaykara Belediye Başkanı Hanefi Tok ise Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Uzungöl ve Ayder için ortaya koyduğu iradenin işlerini kolaylaştırdığına dikkat çekti. Başkan Tok, geçtiğimiz günlerde Uzungöl’de esnaf ve vatandaşlarla yaptıkları görüşmede 30 tesisin yıkılacağını kendilerine ilettiklerini söyledi. Hazine arazileri üzerinde yapılan tesislerin 18. madde uygulamasıyla yıkılacağını kaydeden Tok, “Uzungöl bu kararla birlikte çirkin yapılaşmalardan kurtarılacak. Yılbaşına kadar yıkımları gerçekleştireceğiz. Mahkeme kararı çıktı ama henüz tebliğ edilmedi” bilgisini paylaştı.

#Uzungöl
#Murat Akyüz
6 yıl önce