|

Vana Maliye'de Vidalar EPDK'da

PETDER Başkanı Ekim: 10 numaralı yağ sorununda top Maliye ve EPDK'nın elinde. Sineklerle değil, bataklıkla uğraşmalıyız.

Aa
00:00 - 7/09/2010 منگل
Güncelleme: 23:34 - 6/09/2010 پیر
Yeni Şafak
Vana Maliye'de Vidalar EPDK'da
Vana Maliye'de Vidalar EPDK'da

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Ekim, kamuoyunda '10 numara yağ' olarak bilinen baz yağ, yağlama müstahzarları gibi ürünlerin, akaryakıta karıştırılması veya akaryakıt gibi kullanılması konusunda '10 Numaralı yağ sorununda vana Maliye'nin, vida ise EPDK'nın elinde' dedi.

HAKSIZ REKABET VAR

10 numaralı yağ konusunun şirketler ve bayiler açısından haksız rekabet yarattığını, devleti en az 1 milyar liralık vergi kaybına uğrattığını, kamu kurumları ve devlet için de bir itibar sorunu haline geldiğini anlatan Ekim, bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasının önemine işaret ett Ekim, şunları kaydetti: 'Burada kanayan yarayı durdurmamız gerekiyor. Yasa dışı olan vergi kaybına yol açan 10 numara olarak bilinen yağlarda sahada vergiyi yükseltelim, o zaman kötüye kullanım bıçak gibi kesilir. Yani vergiyi bugün yükseltin, yarın kesilir '


Sinek-bataklık ikilemi

Ekim, 'Sivrisineklerle uğraşmamalıyız, bataklığı kurutmalıyız. Bataklık nedir konusunda ben musluğun ÖTV olduğunu düşünüyorum. ÖTV düzenlemesi yapılmadan bu konuyla mücadele çok zor olur' dedi.Konunun geniş bir yelpazeyi ilgilendiren bir durum olduğunu, herkesin üzerine düşen görevi yapması gerektiğini vurgulayan Ekim, 'Ama tabii herkes bu konuya büyük bir kararlılıkla inanırsa, herkes bir ucundan tutarsa bu sorun çözülür' diye konuştu.



14 سال واپس