|

Van'da 2 keskin nişancı tüfeği ele geçirildi

Van'ın Başkale ilçesinde PKK'ya ait sığınakta 2 keskin nişancı tüfeği ve mühimmat ele geçirildi.

Yeni Şafak
09:13 - 5/05/2016 Perşembe
Güncelleme: 07:22 - 5/05/2016 Perşembe
DHA
Van'da PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.
Van'da PKK'ya ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Van'ın Çaldıran ilçesinde PKK'lılar tarafından Çaldıran-Muradiye karayolunda bir menfeze yerleştirilen el yapımı patlayıcı, vatandaşların ihbarı sonucu bulunarak imha edildi.



Başkale'de ise tespit edilen iki ayrı sığınakta yapılan aramalarda da Kanas marka 2 keskin nişancı tüfeği ile çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.



Çaldıran- Muradiye Karayoluna yerleştirilen el yapımı patlayıcı ile Başkale'de ele geçirilen silah ve mühimmatlarla ilgili Van Valiliği yazılı açıklama yaptı.



  • Açıklamada şu ifadelere yer verildi:
  • "İlimizde güvenlik güçlerimizin yaptığı çalışmalar sonucunda,
  • 03.05.2016 günü Çaldıran ilçesinde, bölücü terör örgütü tarafından Çaldıran-Muradiye karayolu üzerindeki bir menfeze tuzaklanan 3 adet el yapımı patlayıcı (EYP), bölgedeki duyarlı vatandaşlarımızın ihbarı sonucunda, gerekli güvenlik önlemleri alındıktan ve yol trafiğe kapatıldıktan sonra, uzman ekipler tarafından kontrollü şekilde patlatılarak imha edilmiştir.
  • 04.05.2016 günü ise Başkale ilçesi Barış Mahallesi Yavrucak Mezrası Sivreş Deresi'nde icra edilen Şehit Uzman Çavuş Mehmet Gözcü Operasyonu'nda, bölücü terör örgütüne ait iki ayrı sığınakta;
  • 2 adet Kanas keskin nişancı tüfeği ve bu silahlara ait 5 adet şarjör, 1 adet Canik 55 marka tabancaya ait şarjör, 90 adet 5,56 mm. Çapında fişek, 3 adet keskin nişancı silah dürbünü, 2 adet gece görüş el dürbünü, 6 adet dürbün, 2 adet sabit telsiz, 5 adet el telsizi, 10 metre kablo, 3 adet 12 kg.'lik tüp, 950 litre mazot, Muhtelif miktarda motor yağı, Çok miktarda örgütsel dokuman ve elektronik eşya ele geçirilmiştir."


#Van
#Kanas
#PKK
#Başkale
#Çaldıran
8 yıl önce