|

Van'da kardeşlik nöbeti

Güneydoğu ve Doğu Anadolu'da faaliyet gösteren bin sivil toplum kuruluşu, 'Kardeşlik Nöbeti' sloganıyla bugün Van'da bir araya geliyor. Bu kapsamda sokaklara dökülen bölge halkı, 'Birliğimiz için buradayız', 'Teröre hayır' anlamına gelen Kürtçe dövizlerle terör örgütlerine lanet ediyor.

Yeni Şafak
10:23 - 25/08/2016 Perşembe
Güncelleme: 11:29 - 25/08/2016 Perşembe
IHA
Van'da sokaklara dökülen bölge halkı, 'Birliğimiz için buradayız', 'Teröre hayır' anlamına gelen Kürtçe dövizlerle terör örgütlerine lanet ediyor.
Van'da sokaklara dökülen bölge halkı, 'Birliğimiz için buradayız', 'Teröre hayır' anlamına gelen Kürtçe dövizlerle terör örgütlerine lanet ediyor.

Fettulahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) 15 Temmuz gecesi İstanbul ve Ankara'da başlattığı hain darbe girişimi, Türk halkının ve polisin cansiparane mücadelesi sonucu başarıyla püskürtüldü. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın o gece verdiği talimatla yurdun 81 ilinde milyonlarca vatandaş, demokrasi nöbetlerine katıldı. 10 Ağustos'a kadar kesintisiz olarak devam eden nöbetlerle tüm dünyaya demokrasi dersi verildi.



Darbe girişimini sonlandıramayan FETÖ, görevi PKK'ya devretti. Son haftalarda Doğu ve Güneydoğu'daki kentlerde yoğun bir şekilde PKK saldırıları gerçekleştiriliyor. Darbeye karşı dik bir duruş sergileyene polisin ve halkın haince hedef alındığı saldırılar dün de devam etti. Önce gece saatlerinde Van'ı hedef alan PKK, gündüzse önce Elazığ ardından Bitlis'te polise saldırdı.



Bölge halkı günlerdir sokaklara dökülerek, terör örgütlerine karşı en iyi dersi veriyor. Bu kapsamda bugün Van'da büyük bir program gerçekleştirilecek.



Bin bölge STK'sı Van'da sahaya iniyor

25 Ağustos Perşembe günü öğlen saatlerinde Van'ın Beşyol Meydanı'nda Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölgesinde faaliyet gösteren bin sivil toplum kuruluşu, 'Kardeşlik Nöbeti' sloganıyla bir araya geldi.



Terör örgütlerinin lanetleneceği programda 5 dilde bildiri okunacak ve küresel mesajlar veriliyor.













#Van
#PKK
#Kardeşlik Nöbeti
8 yıl önce