|

Vatan nöbetinde şehit düştüler

Türkiye, terör mücadelesinde kaybettiği evlatlarına ağlıyor. İzmir Adliyesi önünde yaşanan kanlı saldırıda şehit olan kahraman polis Fethi Sekin ve adliye çalışanı Musa Can, Şırnak'ta PKK'lı teröristler tarafından şehit edilen askerler Mustafa Yazgan ve Faruk Yüksel ile El-Bab şehidi Selçuk Erdoğan dualarla toprağa verildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 8/01/2017 Pazar
Güncelleme: 02:46 - 8/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

İzmir Adliyesi önünde teröristlerin saldırısını önlemek isterken girdiği çatışmada şehit olan kahraman polis memuru Fethi Sekin'in cenazesi Elazığ'a getirildi. Şehit polisin babaevinin önünde helallik alınmasının ardından toprağa verilemek üzere Baskil ilçesine götürüldü. Şehit polis Sekin'in cenazesinin getirilişi sırasında tabuta dokunan yakınları sinir krizleri geçirdi. Şehidin kız kardeşi gözyaşları arasında, “Annemin 3 yiğidi daha var” diyerek ağıt yaktı.







ANNESİNİN YANINA DEFNEDİLDİ


Baskil'de düzenlenen tören, Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Şehidin cenazesinin yanına gelen eşi Rabia, çocukları Zeynep Dila, Nisa Nur ve Burak Tolunay Sekin ile kardeşleri cenazeye sarılarak gözyaşı döktü. Öğle namazını müteakip cenaze namazı kılınan şehit polisin naaşı Doğancık köyü mezarlığında annesinin yanına defnedildi.



El-Bab şehidine veda






Suriye'de yürütülen Fırat Kalkanı Harekatı'nda terör örgütü DEAŞ'ın saldırısında şehit olan Astsubay Üstçavuş 33 yaşındaki Selçuk Erdoğan'ın cenazesi, Gaziantep'te düzenlenen törenle ailesinin yaşadığı Amasya'ya gönderildi.



ZEKAİ AKSAKALLI DA TÖRENE KATILDI


Törene şehidin babası Şükrü, annesi Hanife ve eşi Ayşegül Erdoğan'ın yanı sıra Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı, Vali Vekili Halil Uyumaz, 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Ali Ekiyor ve diğer ilgililer katıldı. Şehit ailesi tören boyunca, metanetini korudu. Törenin ardından Aksallı ve Bilgiç, şehidin babası Şükrü Erdoğan'a sarılarak başsağlığı dileklerini iletti. Memleketi Amasya Merzifon'a getirilen şehidin naaşı öğle namazına mürakip kılınan cenaze namazının ardından toprağa verildi.



Bir acı haber daha geldi






Suriye'de sürdürülen Fırat Kalkanı Harekatı kapsamında dün DEAŞ'lı teröristlerin saldırısında Piyade Astsubay Çavuş 25 yaşındaki Osman Açıkgöz şehit oldu. Şehidin Kahramanmaraş'ta oturan ailesine acı haber verildi. Baba Ali ile anne Selamet Açıkgöz evlatlarının şehadet haberiyle gözyaşlarına boğuldu.



AĞABEYİ DE SUBAY


Bekar ve ailenin 5 çocuğundan biri olan Osman Açıkgöz'ün şehadet haberini duyan yakınları ve komşuları Türk bayrağı asılan eve akın etti. 2 yıl öne TSK'ya giren ve Kayseri 1'inci Komanda Tugay Komutanlığı'nda görev yaparken gittiği El Bab'da şehit olan Osman Açıkgöz'ün ağabeyinin de astsubay olarak Bingöl Özel Harekat Tabur Komutanlığı'nda görev yaptığı öğrenildi. Fırat Kalkanı Harekatı'nın 47'nci şehidi olan Astsubay Osman Açıkgöz, bugün Kahramanmaraş'ta düzenlenecek törenin ardından toprağa verilecek.



Musa Can defnedildi






İzmir'deki terör saldırısında şehit olan adliye çalışanı Musa Can'ın cenazesi de Uzundere Cemevi'nde düzenlenen törenle uğurlandı. Cenaze aracıyla cemevine getirilen Can'ın Türk bayrağına sarılı naaşı, polislerin omzunda taşınarak musalla taşına konuldu. Tabutun getirilmesi sırasında Musa Can'ın kızları Büşra ile Emine Can, fenalık geçirdi. Cenazeye katılanlar, "Şehitler ölmez, vatan bölünmez" sloganları attı. Musa Can'ın naaşı, Alevi dedelerinin yaptığı dualar ve helallik alınmasının ardından omuzlarda cenaze aracına taşındı. Musa Can'ın cenazesi Uzundere Mezarlığı'nda defnedildi.


#Şehitler
#Terör saldırıları
#Fethi Sekin
#Musa Can
7 yıl önce