|

Vatan sevgisi genlerimizde var

PKK tarafından şehit edilen Muhammet Fatih Safitürk’ün görevine kendi isteğiyle gelen Hakan Kafkas’ın abisinin 15 Temmuz gazisi olduğu ortaya çıktı. Kardeşinin bu göreve talip olmasının nedeninin vatan sevgisi olduğunu anlatan abi Mustafa Kafkas “Bizim genetik kodlarımızda var. Biz bu ülkeyi de insanlarını da çok seviyoruz” diye konuştu.

Yeni Şafak
04:00 - 22/11/2016 Salı
Güncelleme: 04:22 - 22/11/2016 Salı
Yeni Şafak

PKK'nın hain saldırısı sonucu şehit olan Mardin'in Derik Kaymakamı Muhammet Fatih Safitürk'ün yerine kendi isteğiyle atanan Hakan Kafkas'ın abisinin de 15 Temmuz gazisi olduğu ortaya çıktı. Gençlik ve Spor Bakanlığı'nda memur olarak görev yapan 42 yaşındaki abi Mustafa Kafkas, 15 Temmuz gecesi yaşadıklarını ve kardeşinin yeni görevi seçme nedenini Yeni Şafak'a anlattı.



BİR MENDERES DAHA VEREMEZDİK


15 Temmuz gecesi yaşadıklarını anlatan abi Kafkas “15 Temmuz gecesi gözümün önüne Adnan Menderes'in idama götürülme hikayesi geldi. Menderes'e o zaman yapılan muamelelerin Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza yapılacağını düşündüm. Evdeydim olaylar başladığında. Bu olay aklıma gelince bütün psikolojim bozuldu. Bu muamelelerin Cumhurbaşkanı ve Başbakanımıza yapılmaması için sokağa çıktım. Bir Menderes verdik, ikincisine izin veremezdik" dedi.



CAMLAR SIRTIMA SAPLANDI


Meclis kapısının önünde beklerken atılan bir bomba sonucu karşı yola geçtiklerini söyleyen Kafkas, “Koşuyorduk, her taraftan G3 mermileri geliyordu. Derken ikinci bir bomba atıldı. Önünde bulunduğumuz bankanın tabelaları ve camları üzerime düştü. Sırtıma cam parçaları saplandı. Hemen hastaneye gittik. Orada kolu-bacağı kopan insanları görünce kendi yaramı da umursamadım açıkçası" diye konuştu.



BU ÜLKEYİ VE İNSANLARINI SEVİYORUZ


Kardeşinin Muhammed Fatih Safitürk'ün şehit edildiği gün gönüllü olarak dilekçe verdiğini söyleyen Kafkas, “Bizim genetik kodlarımızda var. Biz bu ülkeyi de insanlarını da çok seviyoruz. Genetik kodlarımız böyle olunca ortaya böyle sonuçlar çıkıyor. Bu hissiyat ile alakalı bir şey. Ben o gece dışarı çıktığımda ölürsem öleyim, bu iş böyle olmaz. Kimse benim Cumhurbaşkanıma ve Başbakanıma Menderes'e yapılan muameleyi yapamaz dedim" ifadelerini kullandı.



AİLEM DE DESTEK OLDU


Hakan Kafkas'ın mesleğine aşık biri olduğunu da söyleyen abi Kafkas şöyle devam etti: “Kardeşimin bu göreve getirildiğini duyunca arayıp neden böyle bir karar aldığını sordum. O da bana 'Abi ben size söyleseydim ailem belki dur gitme diyebilirdi. Eşimin bile haberi yoktu. Belli olduktan sonra söyledim. Ben hizmet etmek istiyorum. Oradaki insanların hizmete ihtiyacı var, ben de o hizmeti yapmak için gidiyorum. Siyasetçi değilim ben bürokratım' diye anlattı. Ben de ona devletin şevkatli yüzünü o insanlara göster dedim. Eşi de annem de destek çıktı. Yanında gideceklerini söylediler."


#Muhammet Fatih Safitürk
#Hakan Kafkas
#15 Temmuz gecesi
7 yıl önce