|

VEDAŞ ekipleri ölümden döndü

Muş'ta elektrik arızalarını gidermek için araziye çıkan VEDAŞ ekipleri, araçları bozulunca tipi nedeniyle 3 saat mahsur kaldı. İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğini arayarak yardım isteyen ekipler, yürüyerek ulaştıkları köyde bir eve sığındı.

Yeni Şafak
13:26 - 15/12/2016 Thursday
Güncelleme: 13:56 - 15/12/2016 Thursday
IHA
VEDAŞ ekipleri, araçları bozulunca tipi nedeniyle 3 saat mahsur kaldı. Ekipler, yürüyerek gittikleri bir eve sığındı.
VEDAŞ ekipleri, araçları bozulunca tipi nedeniyle 3 saat mahsur kaldı. Ekipler, yürüyerek gittikleri bir eve sığındı.

Muş'ta etkili olan kar yağışı elektrik arızalarını da beraberinde getirdi. Kar kalınlığının bir metreyi bulduğu kentte, yüzlerce yerleşim alanına elektrik verilemedi. Merkeze bağlı Kumluca köyündeki elektrik arızasını gidermek için paletli araçla yola çıkan Vangölü Elektrik Dağıtım A.Ş. (VEDAŞ) ekipleri, araçları bozulunca yoğun tipide mahsur kaldı.



Görüş mesafesinin 10 metreye kadar düştüğü bölgede ilerleyemeyen ekipler, İl Özel İdaresi Genel Sekreterliğini arayarak yardım istedi. 3 saat boyunca kurtarılmayı bekleyen ekipler, yürüyerek köye ulaştı. İhbar üzerine harekete geçen İl Özel İdaresi ekipleri de, yolu açarak VEDAŞ çalışanlarına ulaştı.



Bir vatandaşın evine sığınan ve burada gazetecilere açıklamalarda bulunan VEDAŞ iş makinesi operatörü Adem Çağlar, ana hatta olan arızayı gidermek için 3 saat boyunca arazide çalışma yaptıklarını söyledi.



Tipi nedeniyle sıkıntı yaşadıkların söyleyen Çağlar, "Ana hatta olan arızayı tespit etmek için yaklaşık 3 saattir hat altında geziyoruz. Aracımız arızalandı. Tipiden dolayı gazetecilerle birlikte mahsur kaldık. Şu anda yoğun bir fırtına var ve bundan dolayı sıkıntı yaşıyoruz. Ana hatlarımız şuanda gözükmüyor, yardımcı ekipleri bekliyoruz. Onlar geldikten sonra arızayı gidereceğiz" dedi.



VEDAŞ köy arıza servisinde çalışan Veysel Çengel ise, üniversite hattındaki arızayı tespit etmek için yola çıktıklarını belirterek, "Yoğun kar yağışı ve tipi nedeniyle Kumluca köyünde mahsur kaldık. Enerji veremeden vatandaşın evine sığınmak zorunda kaldık" diye konuştu.



"Ekiplerimiz enerji sürekliliğini sağlamak için seferber oldu"


Olumsuz hava şartlarının enerji nakil hatlarında sıkıntılar oluşturduğunu dile getiren VEDAŞ Muş Müessese Müdürü Eşref Şentürk de, "Bölgemizi etkisi altında alan ve özellikle Muş ilinde etkisini giderek arttıran yoğun kar yağışı ve fırtına nedeniyle 9 belde, 275 köy ve 114 mezra ile Korkut ilçe merkezinde enerji arzında sıkıntılar yaşanmaktadır. Uçan çatıların, devrilen direklerin, kopan iletkenleri ve hatlarımızın üzerine devrilen ağaçların oluşturduğu arızalara can ve mal güvenliği bakımından tehlikeli olanlara öncelik vererek müdahale edilmektedir" ifadelerini kullandı.



Bugün sabah saatlerinden itibaren ekiplerin arazide arızalara müdahale etmeye başladığını kaydeden Şentürk, "Dün gece saatlerinde başlayan arızalara anında müdahale eden ekiplerimiz, kar yağışının kısa sürede yolları ulaşıma kapatması ve ekiplerin arazide can güvenliğinin tehlikede olması nedeniyle özellikle kırsal bölgelerde onarım çalışmalarında ciddi aksamalar olmuştur. Bugün sabahın ilk ışıklarından itibaren onarım çalışmalarına başlayan ekiplerimiz, araçla gidebildikleri noktalara intikal etmekte, kalan yolu da kilometrelerce yürüterek kat etmektedirler. Tüm gayretimize rağmen bazı noktalara ulaşım maalesef sağlanamamaktadır. Valilik, belediye ve il özel idaresi ile koordineli çalışan ekiplerimiz; tüm imkan ve kapasitesi dahilinde enerji sürekliliğini sağlamak için seferber olmuştur. Halkımızın olumsuz hava koşullarından dolayı elde olmayan nedenlerle oluşabilecek arızalar için göstereceği anlayışlı yaklaşıma şimdiden teşekkür ederiz" şeklinde konuştu.


#VEDAŞ
#Muş
#Eşref Şentürk
#Veysel Çengel
7 years ago
default-profile-img