|

Virüsler birbiriyle anlaşabiliyor

Bilim adamlarının son araştırma sonuçlarına göre virüslerin diğer virüslere kısa bilgiler aktardıkları ve bu sayede iletişim kurdukları bilgisine ulaşıldı. Eğer bu iletişim dili çözülebilirse, hastalıkların birçoğunun önlenebileceği yorumu yapılıyor.

Yeni Şafak
12:02 - 28/01/2017 Cumartesi
Güncelleme: 12:04 - 28/01/2017 Cumartesi
Yeni Şafak

Weizmann Enstitüsü Moleküler Genetik Bölümü'nde virüsler hakkında araştırma yapan bilim adamları, virüslerin akrabaları için kısa bilgiler aktardıkları, bu sayede birbirleriyle iletişim kurduklarını tespit etti.



Bilim adamları tarafından yapılan araştırmada enfeksiyon sırasında virüslerin çevreye bir çeşit kısa notlar bıraktığı görüldü. Böylece virüslerin kendi atalarıyla iletişim kurduğu anlaşıldı. Araştırmanın başında bulunan Profesör Rotem Sorek ve ekibi, geliştirdikleri kültür bakterilere virüs enjekte etti ve daha sonra da bakteri ve virüsleri çıkararak ortama salınan en küçük molekülleri inceledi. Prof. Sorek, “Bulduğumuz molekül, her jenerasyon virüsün, sonraki akrabalarıyla iletişim kurmasını sağlıyor” bilgisini verdi. Söz konusu araştırma sonuçları Nature Dergisi'nde paylaşıldı. Araştırma sonucunda elde edilen bilgilerle virüsler arasındaki dil çözülürse birçok hastalıkla mücadele de önemli bir adım atılmış olacak.











#Virüs
7 yıl önce