|

Vural sürprizi

Bir süredir Genel Merkez ile aralarında soğuk rüzgarlar esen Oktay Vural, MHP grup başkanvekilliğinden istifa etti. “Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm” diyen Vural, kararını önceki gün Bahçeli’ye ilettiğini söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/06/2016 Perşembe
Güncelleme: 22:31 - 22/06/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Kurultay tartışmalarının sürdüğü MHP'de dün sürpriz bir gelişme yaşandı. İzmir Milletvekili Oktay Vural, grup başkanvekilliği görevinden istifa etti. Vural, ayrılma kararını önceki gün Genel Başkan Devlet Bahçeli'ye ilettiğini açıkladı. Bir süredir parti yönetimi ile arasında soğuk rüzgarlar esen Vural'ın Genel Merkezin kongre sürecinde yürüttüğü politikadan rahatsız olduğu öğrenildi.



YARALAYICI ANLAYIŞ


Vural, “Aday olacak mısınız?” sorusuna yanıt vermekten kaçındı. MHP İzmir Milletvekili Vural, “Partinin içinde bulunduğu durumun, yönetim anlayışının yaralayıcı olduğunu gördüm” değerlendirmesini yaptı. Partinin, birlik ve bütünlüğü için çalışma yapılması gerektiğini kaydeden Vural, neden bugünü beklediği sorusuna da “19 Haziran sürecini bekledim” yanıtını verdi.



ÖNCE ALKIŞ SONRA İSTİFA


Salı günü Bahçeli'nin arkasında ona vekalet eden ve Bahçeli'nin konuşması bittikten sonra ayakta alkışlayan Vural, toplantının ardından Bahçeli ile görüşerek istifasını iletti. Edinilen bilgilere göre, Bahçeli Vural'a “Sen zaten kararını vermiştin. Gereğini yapıyorsun” cevabını verdi. Vural'ın henüz Meclis Başkanlığı'na istifasını sunmadığı ancak odasını topladığı kaydedildi. Milletvekillerini tek tek arayarak helalleştiği ve istifa ettiğini söylediği belirtildi.


#Oktay Vural
8 yıl önce