|

Vurduğu haini iyi tanıyordu

15 Temmuz'daki darbe girişiminde şehit olanlar anısına düzenlenen Yakın Karadeniz Düzce Baja Rallisi kupası, Ankara'da Özel Kuvvetler Komutanlığı'nda darbeci generali vurduktan sonra şehit olan Piyade Astsubay Kıdemli Başçavuş Ömer Halisdemir'in babası Hasan Hüseyin Halisdemir'e takdim edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 28/09/2016 Wednesday
Güncelleme: 21:41 - 27/09/2016 Tuesday
Yeni Şafak

Ziyaretten memnuniyet duyduğunu ifade eden baba Halisdemir, Türkiye'nin her tarafından daha çok Ömer Halis'lerin çıkacağını vurgulayarak, “Çocuklarımın devamı var, yetiştiriyorum. Ben Zekai komutanımla (Aksakallı) görüştüğümüzde 'efendim, sizin koruyuculuğunuzu yapabilirim' dedim. Şükürler olsun sağlamım. Türkiye'nin her tarafından yiğitlerimiz var” dedi. Türk milletinin duyarlı olduğunu vurgulayan Halisdemir, şunları kaydetti:





ONUNLA 5 YIL GÖREV YAPMIŞ


“Ömer Halisdemir, vurduğu hainle (Semih Terzi) 5 yıl görev yapmış. Afganistan'da 1 yıl kaldı. Oğlum görev yaptığı 20 yılının 10 yılını Kuzey Irak'ta geçirdi. Ömer bu komutanı tanırmış, şükürler olsun teslim etmedi, kendi şehit oldu ama kanını aldı. Özel Kuvvetler'i teslim aldıktan sonra Türkiye'yi de teslim alabileceklermiş ama çocuğuma Allah rahmet eylesin, gözünü kırpmadan şehit oldu. Ömer, üç dil biliyordu. Avrupa'yı da dolaştı.”


#Darbe girişimi
#Baja Rallisi kupası
#Ömer Halis
8 years ago