|

Wood: Türkiye ile yapılacak çok iş var

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wood, Obama'nın yapacağı seyahatin önemine dikkat çekerek, 'Türkiye ile yapılacak çok iş var' dedi.

Aa
00:00 - 10/03/2009 Salı
Güncelleme: 02:36 - 10/03/2009 Salı
Yeni Şafak
Wood: Türkiye ile  yapılacak çok iş var
Wood: Türkiye ile yapılacak çok iş var

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Robert Wood, ABD Başkanı Obama'nın Türkiye'yi ziyaret edecek olmasının büyük önem taşıdığını belirterek, “Türkiye, önemli bir müttefik ve Türkiye ile yapılacak çok iş var” dedi. Düzenlediği günlük basın toplantısında, Obama'nın Türkiye'yi ziyaretinin, “ikili ziyaret” olduğunu belirten bir gazeteciye karşılık Wood, “Biz, Obama'nın Türkiye'ye gitmeye karar vermesinin çok önemli olduğunu düşünüyoruz” dedi.

AYRINTILAR ÇALIŞILIYOR

Wood, sözlerine “Bu ziyaretin ayrıntıları üzerinde çalışıyorlar” ifadesini de ekledi. Türkiye'nin, talep edilirse İran ile ABD arasında arabulucuk üstlenmeye istekli olduğu hatırlatılarak ABD'nin, Türkiye'nin aracılığını mı yoksa doğrudan teması mı tercih edeceği sorusuna karşılık Wood, “Bu değerlendirmelerin hala ortasındayız. Ne yapacağımız konusunda spekülasyona girmek istemem” dedi.

DETAY VEREMEM

Yunanlı gazeteciler, Türkiye'yi ziyaret edecek Obama'nın, Yunanistan'a da gidip gitmeyeceğini sordu.

Wood, Obama'nın gelecekteki yolculuk planlarına ilişkin soruların Beyaz Saray'a yöneltilmesini istedi. Clinton'ın Ankara ziyaretinde Türk-Yunan meseleleri ve Kıbrıs konusunda neler konuşulduğu sorusu üzerine Wood, “Türkiye ile üzerinde işbirliği yaptığımız bir dizi konu var. Detaylara giremem” diye karşılık verdi.

15 yıl önce