|

Ya herru ya merru

İçişleri Bakanı Soylu, yerel yönetimler üzerinden terör örgütlerini besleyen belediyelere yönelik gerekli adımların atıldığını belirtti. Soylu, “28 belediye tespit edildi. Geri adım atmamız mümkün değil. Gereğini yerine getireceğiz. Ya herru ya merru” dedi

Yeni Şafak ve
04:00 - 9/09/2016 Cuma
Güncelleme: 23:50 - 8/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Ankara Vilayetler Evi'nde düzenlenen Valiler Toplantısı'nda yaptığı konuşmada, Türkiye'de yeni bir dönemin açıldığını söyledi.


Valilere sorumluluklarının büyüklüğünü hatırlatan Soylu, “Bugünden sonra Türkiye'de Cumhurbaşkanı'mızın ve Başbakan'ımızın önderliğinde yeni bir dönem açılmıştır. Devletin yeniden yapılandırılması, atacağımız adımların kararlılığı ve ortaya konulacak süreçler bu geçmiş dönemdeki tecrübelerimizin ışığı altında gerçekleştirilecektir” dedi.



28 BELEDİYE TESPİT EDİLDİ


Terör örgütüne yardım eden, yataklık eden belediyelerin devlet tarafından belirlendiğini ve bu belediyelere hak ettikleri cezanın verileceğini vurgulayan Bakan Soylu, şunları söyledi:


“Türkiye'de yerel yönetimler üzerinden terör örgütlerini besleyen bunlara yataklık yapan, milletimizin verdiği vergilerle birlikte o milletimizin verdiği vergileri hain bir şekilde kurşun atarak milletimize döndüren bir anlayış söz konusudur. Bu, devlet tarafından tespit edilmiştir ve bugün 28 belediyeye bu uygulanmıştır.


KHK çıktı, buradaki kararlılığımızdan bir tek geri adım atmamız


mümkün değildir.



GEREĞİNİ YERİNE GETİRECEĞİZ


Birileri bu milletin verdiği vergilerle beraber dağları, teröristleri ve bu ülkeye kurşun sıkanları besleyecek, biz de onlara devlet olarak seyirci kalacağız, yok öyle bir şey. Gereğini yerine getireceğiz. Neymiş 'müsaade etmeyeceklermiş', neymiş 'engelleyeceklermiş', ya herru ya merru...' Öyle bir şey söz konusu değil. Devletin gücünü anlamayanlara gerekli cevabı vereceğiz.”


#Süleyman Soylu
#Valiler Toplantısı
8 yıl önce