|

Yalanda "Elibol"

Her fırsatta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve AK Parti aleyhinde asılsız haberler üreten Sözcü Gazetesi Muhabiri Kamil Elibol, yeni bir yalan habere imza attı.

Yeni Şafak
18:52 - 3/08/2015 Pazartesi
Güncelleme: 19:10 - 3/08/2015 Pazartesi
Yeni Şafak

Sözcü Gazetesi Muhabiri Kamil Elibol, AK Parti Milletvekili Berat Albayrak'ın, "TBMM başkanlarının özel görüşme ve dinlenme amaçlı kullandığı Esenboğa Havalimanı'ndaki Büyük Şeref Salonu'nu kapattığını" haberi yalan olduğu ortaya çıktı. Elibol bu seferde defalarca yayınlanan ve her seferinde yalan olduğu ortaya çıkan habere imza attı. Bunun üzerine İçişleri Bakanı konu ile ilgili şu açıklamayı yaptı:



"2 Ağustos 2015 tarihinde Aktif Haber İnternet Haber Sitesinde ve 3 Ağustos 2015 tarihinde Sözcü Gazetesi, Birgün Gazetesi, Korkusuz Gazetesi'nde çıkan asılsız haberlerle ilgili olarak aşağıdaki açıklamaların yapılmasına gerek duyulmuştur. İçişleri Eski Bakanı Efkan Ala, İçişleri Bakanlığı görevinden ayrılmasından sonra Bakanlık resmi konutunu boşaltmıştır.



Konut o günden beri boş durumda olup kullanılmamaktadır. Efkan Ala'nın konutu kullanmaya devam ettiği yönünde daha önce yapılan asılsız haberler Bakanlığımızca 16-17 Mayıs 2015 tarihlerinde tekzip edilmiş ve bu açıklamalar kamuoyu ile paylaşılmıştır. Bakanlığımız tarafından bu haberler kesin bir dille tekzip edilmesine ve kamuoyu ile paylaşılmasına karşın, iftira niteliğindeki bu haberlere belli amaç doğrultusunda bugün de aynı şekilde yer verilmektedir.



Bakanlığımız, İçişleri Bakanlığı Resmi Konutunun boş olduğu dönemi değerlendirmiş, ısı yalıtımı başta olmak üzere bir kısım zorunlu tadilatları gerçekleştirmiştir. Bakanlık Resmi Konutu'nda yapılan tüm bu işlemler 4734 sayılı Kamu İhale Kanunu'nun ilgili hükümlerine uygun olarak gerçekleştirilmiştir."



#Sözcü gazetesi
#kamil elibol
#yalan haber
9 yıl önce