|

Yaralar sarılıyor

Beşikdüzü'nde yaşanan sel felaketinin ardından ilçenin temizlenmesine başlandı. İlçeye giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 23/09/2016 Cuma
Güncelleme: 23:16 - 22/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde önceki gün meydana gelen ve 3 kişinin hayatını kaybettiği sel felaketlerinin izlerinin temizlenmesine başlandı. Dün sabah erken saatlerden itibaren çalışmalara başlayan belediye çalışanları ve vatandaşlar cadde ve sokaklarda kalan çamur, balçık ve hafriyatı temizledi. Belediye personeli iş makineleriyle çamuru kaldırırken vatandaşlar ve ilçe esnafı da ekiplere destek oldu.



BELEDİYE ELİNDEN GELENİ YAPTI


Sel nedeniyle zor zamanlar yaşayan ilçe halkını hükümet de yalnız bırakmadı. İçişleri Bakanı Süleyman soylu ve Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ilçeye gelerek yetkililerden bilgi aldı ve vatandaşlara geçmiş olsun dileklerinde bulundu. Ziyaretleri sonrasında gazetecilere açıklama yapan Soylu “İlk andan itibaren belediyelerimiz, bütün kurumlarımız zararın daha az olması, tedbirlerin alınması için yoğun bir çaba ortaya koydular” dedi.





HASAR DAHA BÜYÜK OLABİLİRDİ


Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli ise altyapı sisteminin kaldıramayacağı kadar yağış düştüğünü belirterek, "Normalde 80-85 kilogram metrekareye düşen yağış ortalaması, 300 kilogram olarak düştü. Tabii altyapının dayanması mümkün değil buna" ifadesini kullandı. Maalesef bu tür afetlerin yaşandığına işaret eden Canikli, "Esasında Karadeniz'de, burası da dahil olmak üzere Beşikdüzü de, dere ıslahlarının önemli bir bölümü tamamlandı. Yani onlar yapılmamış olsaydı bu tür yağışlar çok daha büyük tahribatlara, can kayıplarına, Allah korusun, yol açardı" diye konuştu.


#Beşikdüzü
#Nurettin Canikli
8 yıl önce