|

Yaralılara bile ateş ettiler

15 Temmuz'da Türk Telekom binasını işgale giden Er Sinan Çetin kan donduran itiraflar yaptı. Çetin, Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Şertbaş’ı şehit eden Yüzbaşı Mehmet Karabekir’in yaralı insanların ölmesi için terkrar tekrar ateş ettiğini anlattı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/09/2017 Perşembe
Güncelleme: 01:31 - 7/09/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Öldürene kadar ateş ettiler
Öldürene kadar ateş ettiler

FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişiminde Acıbadem’deki Türk Telekom binası işgal edilmeye çalışırken çıkan olaylarda, Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Sertbaş dahil 6 kişinin şehit edilmesine ilişkin, tutuklu 41 sanık askerin yargılanmasına devam edildi. İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesince Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi karşısında oluşturulan binada görülen duruşmaya, tutuklu sanıklar eski teğmen Şerif Özbay, astsubay Serkan Aplak, uzman çavuşlar Ali Karahan, Bayram Aydın, Özgür Kaya, Hasan Övez, Yasin Kayhan ve 34 er ile avukatları katıldı. Darbe girişimi sırasında hayatını kaybedenlerin aileleri ve avukatları da duruşmada hazır bulundu.

ER İTİRAF ETTİ

Duruşmada ifade veren Er Sinan Çetin darbe gecesi Acıbadem Mahallesi Muhtarı Mete Şertbaş’ı şehit eden darbeci Harekat Eğitim Şube Müdürü Kurmay Yüzbaşı Mehmet Karabekir ile Teğmen Şerif Özbay’ın yaralanan kişileri öldürene kadar ateş ettiğini itiraf etti. Çetin, “Yüzbaşı Karabekir ve Teğmen Özbay hedef alarak halka ateş açıyordu. Yaralanan kişileri öldürene kadar ateş etmeye devam ettiler” ifadelerini kullandı.

ATEŞ ETMEYENİ BEN VURURUM

Darbe girişimi için saat 21.30 da kışladan ayrılmaya başladıklarını söyleyen Çetin, “Kullanmış olduğum Zırhlı Personel Taşıyıcı’da (ZPT) Kurmay Yüzbaşı Mehmet Karabekir ve Teğmen Şerif Özbey’de bulunuyordu. Kışladan çıkarken Tuğgeneral Özkan Aydoğdu, Yüzbaşı Mehmet Karabekir’e ‘gazanız mübarek olsun’ dedi. Telekom binasına vardığımızda Yüzbaşı Karabekir araçtan inerek halka ateş açılması emrini verdi. Eğer halka ateş açılmaz ya da bölükten kaçan olursa cezasını kendisinin keseceğini ve emirlerini yerine getirmeyenleri öldüreceğini söyledi” dedi.

SIK KAFASINA GİTSİN

Çetin, “Yüzbaşı Karabekir ve Teğmen Özbek yoldan geçen bir araca dur ihtarında bulundu. Araç yoluna devam edince Karabekir ve Özbek aracı taramaya başladı. Bir müddet sonra yanımıza bir kadın geldi. ‘Siz ne yapıyorsunuz. Ne işiniz var burada’ diyerek bize bağırmaya başladı. Karabekir de ‘şunu konuşturma sık kafasına gitsin’ emrini verdi. Ben ‘komutanım yapamam’ deyince ‘emir veriyorum, sık kafasına’ dedi. Bende kadın korkup kaçsın diye havaya ateş ettim” diye konuştu.

HALKI HEDEF ALIN

Karabekir’in mühimmatın azalmaya başladığını gördüğünde ‘hedef gözeterek ateş edin’ emrini verdiğini söyleyen Çetin, “Karabekir, ‘gelişigüzel havaya ateş etmeyin’ emrini verdi. Karabekir, ‘Mühimmatımız azalıyor halkı hedef alıp ateş edin’ emri verdi” dedi.


Hedef hava değilmiş!

Er Sinan Çetin, savunmasında Yüzbaşı Mehmet Karabekir'in "kafalarına sık" talimatına rağmen halkı korkutmak için havaya ateş ettiğini söyledi. Ancak iddianamede, Çetin’in, silahını hedef gözeterek halka doğrulttuğuna ilişkin görüntüler yer alıyor. Öte yandan Teğmen Şerif Özbey savunmasının hazır olmadığını belirtti. Mahkeme Başkanı ise, “Savunma yapmayacağım da ne demek oluyor. 14 aydır tutuklusun bir savunma hazırlayamadın mı?”dedi.

#FETÖ
#15 Temmuz
#Katliam
7 yıl önce