|

Yardım gemisi Somali’ye ulaştı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın talimatıyla düzenlenen "Umudu Ol" kampanyası çerçevesinde 4 Haziran'da Türkiye'den yola çıkan "Sebat" isimli yardım gemisi Somali'nin başkenti Mogadişu'ya ulaştı

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/06/2017 الجمعة
Güncelleme: 07:47 - 16/06/2017 الجمعة
Yeni Şafak
Foto: Arşiv
Foto: Arşiv

Kıtlık ve açlıkla boğuşan Somali’ye 13 bin tonluk insani yardım taşıyan gemi Somali’ye ulaştı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatıyla düzenlenen “Umudu Ol” kampanyası çerçevesinde 4 Haziran tarihinde Mersin Taşucu Limanı’ndan yola çıkan “Sebat” isimli yardım gemisinin Somali’nin başkenti Mogadişu’ya ulaştığını bildirildi.

DAĞITIM YARIN

Mogadişu’da Kızılay ve yerel yetkililer tarafından karşılanan 13 bin tonluk insani yardım malzemesi gerekli işlemlerin ardından 17 Haziran Cumartesi günü boşaltılarak, ihtiyaç sahiplerine dağıtılmaya başlanacak.

3 MİLYONA YETECEK

Kızılay, Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı'nın (AFAD, TİKA ve sivil toplum örgütlerinin işbirliğiyle hazırlanan “Sebat” isimli gemideki 13 bin tonluk şeker, un ve diğer gıda maddeleri 3 milyon kişinin bir aylık ihtiyacını karşılayacak boyutta. Gemide ayrıca ilaç, tıbbi malzeme, teşhis laboratuvarı ve iş makineleri de bulunuyor. Gemilerde Somali'ye ulaştırılan yardım malzemeleri, Somali bölgesinde Somali Kızılayı ile yerel yetkililerle ve Kızılay’ın Somali delegasyonu aracılığıyla ülkenin bütün bölgelerine, özellikle kuraklığın vurmuş olduğu bölgelere dağıtılacak.

SIRADA YEMEN VAR

Kızılay Genel Başkanı Dr. Kerem Kınık, yaptığı açıklamada, Somali’ye gönderdikleri gemi sayısının 12’ye ulaştığını belirterek, “Aynı zamanda 85 bin ton gıda ve insani yardım malzemesini de sadece Somali’ye göndermiş oluyoruz. Bu bizim için bir gurur kaynağı, bir övünç meselesi. İnsanlığa borcumuzu bir şekilde ödüyoruz. Sıradaki rota Yemen olacak” dedi.

#Somali
#Yardım gemisi
#Recep Tayyip Erdoğan
٪d سنوات قبل