|

Yargı tuzak kurmaz

Yargı içindeki bir grubun yetkilerini kendi grubunun çıkarları için kullandığını belirten, HSYK Başkanvekili Mehmet Yılmaz, “Yargı tuzak kurmaz, tuzağı bozar” dedi

Yeni Şafak ve
03:00 - 1/05/2016 Pazar
Güncelleme: 00:32 - 1/05/2016 Pazar
Yeni Şafak

HSYK Başkanvekili ve 2. Daire Başkanı Mehmet Yılmaz, 93 yıllık Cumhuriyetin en zor zamanlarının 2007-2014 arası süreçte yaşandığını belirterek, “Yargı içinde etkin duruma gelen bir grup maalesef yargısal yetkilerini adaletin tecellisi için değil, kendi grubunun çıkarları için kullandı, yargıyı amaçlarının aracı kıldı” dedi. Yılmaz ayrıca, “Yargı tuzak kurmaz, tuzağı bozar. Tuzak kuranlardan kurtulduk mu bilmem ama bildiğim ne biz ne de bizden sonra gelenler yakın tarihten aldıkları dersle artık asla yargıda böyle bir yapının hakim olmasına izin vermeyecektir” ifadelerini kullandı.



YETKİLERİNİ ÇIKAR İÇİN KULLANDILAR


Adalet Gündemi internet sitesine röportaj veren Yılmaz, Türk yargısının öğünülecek başarılarla dolu bir tarihe sahip olmadığını, zor ve sıkıntılı dönemlerde adalet adına iyi bir sınav verilemediğini kaydeden Mehmet Yılmaz, 93 yıllık cumhuriyetin en zor zamanlarının ise 2007-2014 arası süreçte yaşandığını belirtti. Yılmaz, “Yargı içinde etkin duruma gelen bir grup maalesef yargısal yetkilerini adaletin tecellisi için değil, kendi grubunun çıkarları için kullandı, yargıyı amaçlarının aracı kıldı ve yapılan tüm cezai soruşturmalar yargı usulüne uymama ve sahte delil oluşturma gibi yargı tarihinde bu güne kadar görülmeyen yöntemlerle yargı kuşkulu hale getirildi, kirletildi.



PERİŞAN HALE DÜŞTÜ


Örgütlü suçlarla mücadelede etkin bir yöntem olan iletişimin tespiti ve kayda alınması o kadar hukuksuz kullanıldı ki bütün toplum korkutuldu, sindirildi. Son 2 yıldır yapılan idari ve adli soruşturmalarda tüm bu hususların gerçek olduğu herkesçe gözlendi. Ülke yargısının içine düşürüldüğü perişan durumu gören, ülke adına kaygılanan gerçek hukukçular olarak bir araya gelen bizler 'Yargıda Birlik Platformu' adı altında birleştik. Bu birlik, hak diyen, hukuk diyen, hep hukuk zemininde kalan, hakimlik ve savcılık edebine sahip kişilerin birlikteliği idi, huzur ve güven veren saygın bir yargı için yola çıktık” ifadelerini kullandı.



İZİN VEREMEZDİK


“Yargı tuzak kurmaz” sözü hatırlatılan Yılmaz'a röportajda, şunları kaydetti: “Tuzak kuranlardan kurtulduk mu bilmem ama bildiğim ne biz ne de bizden sonra gelenler yakın tarihten aldıkları dersle artık asla yargıda böyle bir yapının hakim olmasına izin vermeyecektir. Toplum olarak 'Adalet Mülkün Temelidir' sözünün duruşma salonlarına asılan bir süs olmadığını çok pahalı bir şekilde öğrendik. Yargıda Birlik Derneği, bir ideolojik birliktelik yani koalisyon değildir. Hak diyen, hukuk diyen, kul hakkının önemini bilen meslek yaşamı boyunca hukuk içinde kalmış, hakim ve savcı edebine sahip kişilerin oluşturduğu bir birliktir.”



#Yargı
#Adalet Gündemi
#Mehmet Yılmaz
8 yıl önce