|

Yarın Mekke'de

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Körfez krizi için diplomasi trafiğine hız verdi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/06/2017 Perşembe
Güncelleme: 06:31 - 15/06/2017 Perşembe
Yeni Şafak
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu
Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu

Körfez krizi baş gösterdikten sonra bütün ziyaretlerini iptal eden ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile birlikte yoğun bir diplomasi trafiği yürüten Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Katar’da temaslarda bulundu.Ziyarette Katar Emiri Şeyh Temim bin Hamed El Sani tarafından kabul edilen Çavuşoğlu, mevkidaşı Abdurrahman bin Casim El Sani ve Katar Ekonomi ve Ticaret Bakanı Ahmed bin Casim ile de görüştü. Çavuşoğlu’nun Katar Emiri Al Sani ile görüşmesi yaklaşık 1 saat sürdü. Görüşmeye Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci de katıldı. Çavuşoğlu, Katar'daki temaslarının ardından Kuveyt'e geçti.


MORALLER GAYET İYİ

Çavuşoğlu, Cuma günü de Suudi Arabistan Kralı Selman'ın davetlisi olarak Mekke'ye geçerek kendisiyle bir araya geleceğini bildirdi. Çavuşoğlu, temaslarıyla ilgili şunları kaydetti: “Krizle ilgili düşünceleri ve buradaki durum hakkında görüş alışverişinde bulunduk, bilgiler edindik. Ayrıca Türkiye olarak başta Sayın Cumhurbaşkanımız Erdoğan ve bizler olarak bu sorunun çözülmesi için neler yapıyoruz. Kimlerle görüştük hangi konular gündeme geldi ve bundan sonra hangi adımları atabiliriz, bunları değerlendirme fırsatı bulduk. Moraller gayet iyi. Halkta da aynı şekilde. Fakat Katar'a karşı alınan bazı tedbirler var. Onlar da bu tedbirlerin gerekçelerini ve ne olduğunu öğrenmek istiyorlar, bir şeyi düzeltmek için”


CUMA GÜNÜ MEKKE'YE GİDECEĞİZ

Bu süreçte Kuveyt'in ara buluculuk yaptığını hatırlatan Çavuşoğlu, şöyle devam etti: “Kuveyt Emiri Şeyh Sabah'ın temasları var, ziyaretleri var ve bundan sonraki süreçte kendisi de çabalarını sürdürecek. Dışişleri Bakanı ve Kuveyt Emiri ile görüşeceğiz ve fikir alışverişinde bulunacağız. Biz ne yapabiliriz, nasıl katkı sağlayabiliriz?” Çavuşoğlu, “Cuma günü de Hâdim-ül Haremeyn-i Şerifeyn Kral Salman Mekke'ye davet etti. Cuma günü kısmetse Mekke'de kendisiyle de bir görüşme imkanımız olacak” diye konuştu.

#Mevlüt Çavuşoğlu
#Diplomasi
#Körfez krizi
7 yıl önce