|

Yaşayan bir müze olacak

Kültür ve Turizm Bakanlığı ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) işbirliğiyle,15 Temmuz Derneği'nin öncülüğünde düzenlenen 15 Temmuz Müzesi Çalıştayı, İstanbul'da düzenlendi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/01/2017 Pazar
Güncelleme: 04:03 - 15/01/2017 Pazar
Yeni Şafak

Çalıştayın açılış konuşmasını yapan Nabi Avcı, 15 Temmuz'un devlet ve millet için bir milat olduğunu, o gece milletin büyük bir destan yazdığını söyledi. Destanı yazanları unutmamak ve unutturmamanın herkes için hem ulvi hem de asli bir vazifesi olduğunu vurgulayan Bakan Avcı, 15 Temmuz şehitlerinin ve gazilerinin hatırasını yaşatmak için müze açmayı planladıklarını dile getirdi.



BAŞLANGIÇ NOKTASI


Müzenin bilinen anlamda bir müze olmayacağına dikkat çeken Nabi Avcı, "Bu müze yaşayan bir müze olacak. Sadece olup bitmiş bir olaydan bahseden, onun hatıralarını toplayan müze değil, aynı zamanda sürüp gitmekte olan bir mücadelenin başlangıç noktasını simgeleştiren bir müze olacak" diye konuştu.



AÇIK UÇLU BİR ANLAYIŞ


Teknolojik imkanlarıyla müzenin, sadece fiziki bulunduğu yer itibariyle değil farklı mecralarda da bütün dünyaya ulaşabileceğini kaydeden Avcı, "Bu müze tasarlanırken yeni teknolojilerle, iletişim ve paylaşım teknolojilerinin müzeye entegre edilebileceği açık uçlu anlayışla tasarlanacak" diye konuştu.



#15 Temmuz Derneği
#Turizm Bakanlığı
7 yıl önce