|

Yeğen kıvırdı

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin davada yargılan FETÖ elebaşı Gülen’in yeğeni Muhammet Sait Gülen, duruşmada savunma değiştirdi. Gülen, ilk ifadesinde suçladığı isimleri duruşmada savundu.

Yeni Şafak ve
04:00 - 7/02/2017 Salı
Güncelleme: 03:23 - 7/02/2017 Salı
Yeni Şafak
Arşiv
Arşiv

KPSS sorularının sızdırılmasına ilişkin 60'ı tutuklu 91 kişi hakkında “FETÖ/PDY üyesi olmak”, “resmi belgede zincirleme sahtecilik” ve “kamu kurum ve kuruluşlarının zararına zincirleme dolandırıcılık” suçlarından açılan beşinci davanın ilk duruşması yapıldı. Aralarında gazeteci Mehmet Baransu'nun ağabeyi Yalçın Baransu, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in yeğeni Muhammet Sait Gülen ve 15 Temmuz'da darbe girişiminde bulunan FETÖ ile iltisaklı subayların eşleri hakim karşısına çıktı. Duruşmada savunma yapan Gülen, “Avukat eşliğinde vermiş olduğum emniyet ve savcılık ifadelerimi kabul etmiyorum” dedi. Gülen Emniyetteki ifadesinde, soruları Muharrem Var'dan aldığını bildirmişti.



HANGİ İFADE GERÇEK?


Gülen duruşmadaki ifadesine şöyle devam etti: “Bu kişi 19 Temmuz 2016'da yurt dışına çıktığı için benden başka isim istediler. Aynı dershanede çalıştığım Süleyman Yörük'ün fotoğrafını gösterdiler. Tanıyıp tanımadığımı sordular, ben de tanımadığımı söyledim. Ardından benden FETÖ'ye ait bir evin adresi sorulduğunda verdiğim adreste Süleyman Yörük'ün kaldığını öğrendim. Daha sonra da Süleyman gözaltına alınarak Emniyete getirilmişti. Benden bir isim istediklerinde gösterilen fotoğraflardan Özcan Solmaz'ın ismini vermek zorunda kaldım. Bunu Emniyette Özcan'a da söyledim, ismini vermek zorunda kaldığımı ilettim. Ne Solmaz'dan ne de Var'dan soru almadım.” Gülen'in savcılık ifadesini okuyan mahkeme başkanı Hüsamettin Otçu, hangi ifadenin gerçek olduğunu sorması üzerine Gülen, mahkemeye sunduğu yazılı savunmasının doğru olduğunu belirterek, beraatini talep etti.


#KPSS
#FETÖ
#Muhammet Sait Gülen
7 yıl önce