|

Yeni Şafak okuru Trump'ın kazanacağını bildi

Donald Trump, 289 delegeye ulaşarak ABD'nin 45'inci başkanı oldu. Seçim serüveni boyunca CNN gibi uluslararası kuruluşların düzenlediği anketlerde Clinton'ın açık ara önde gösterilmesi tepki çekerken, yenisafak.com'un son anketinden çıkan sonuç Türkiye kamuoyunun tahminlerini yansıttı. 11 bini aşkın kişinin katıldığı anketten Trump'ın üstünlüğü çıktı.

Yeni Şafak
15:16 - 9/11/2016 Çarşamba
Güncelleme: 15:49 - 9/11/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

ABD halkı, bir yılı aşkın süredir devam eden kampanyaların ardından yeni başkanın kim olacağına karar vermek için seçime gitti. ABD'de Demokrat Partili Hillary Clinton ile Cumhuriyetçi Partili Donald Trump'ın çekiştiği başkanlık seçimlerinde sonuç netleşti: ABD'nin 45'inci başkanı Trump oldu.



Seçim sürecine denk uluslararası çok sayıda yayın organının yapmış olduğu anketler gündemde geniş yankı buldu. CNN'in anketlerinde Clinton'ın bariz şekilde önde gösterilmesi sık sık tepkilere neden olurken, sonuçların açıklanmasıyla birlikte gerçek tablo ortaya çıktı.



Yeni Şafak sordu

yenisafak.com'un bu kapsamda dün sabah saatlerinde başlatmış olduğu anketten çıkan sonuç ise dikkatleri çekti. 11 bini aşkın katılımcının katıldığı anket, seçim sonuçlarının açıklanmaya başladığı anlarda sona erdi.



Okurlarımız doğru tahmin etti

'ABD başkanlık seçimini kim kazanır?' sorusunun yöneltildiği anket çalışmasında Clinton ve Trump şıkları yer aldı. Anket sonuçları gün boyunca 51-49 bandında seyretti. Trump'ın genel bir üstünlüğü yansırken, sonuçlarda ise farkın açıldığı görüldü.


yenisafak.com'un düzenlediği ve 11 bin kişinin katıldığı ankette Trump yüzde 52.4, Clinton ise yüzde 47.6 oranlarında oy topladı.













#ABD seçimleri
#Donald Trump
#Hillary Clinton
#Anket sonuçları
8 yıl önce