|

Yeni bir mücadele başlıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak’a harekat sinyalini verdi. TSK’nın, Tendürek, Gabar, Cudi ve Kandil’i yerle yeksan ettiğini belirten Erdoğan, “Şimdi yeni ve diğerlerinden çok farklı bir mücadeleye hazırlanıyoruz. Tek terörist kalmayıncaya kadar mücadele devam edecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 1/10/2017 Pazar
Güncelleme: 03:59 - 1/10/2017 Pazar
Yeni Şafak
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erzurum’da AK Parti İl Danışma Toplantısı’nda konuştu.
​Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erzurum’da AK Parti İl Danışma Toplantısı’nda konuştu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Erzurum’da AK Parti İl Danışma Toplantısı’nda konuştu. Kuzey Irak Bölgesel Kürt yönetiminin referandum yapmasına sert çıkan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye rağmen bu adımı atan Barzani yönetiminin bedel ödeyeceğini söyledi. Kerkük’ün tarihinde Barzani’nin olmadığını ifade eden Erdoğan özetle şunları söyledi:

KUŞATMA OYUNU OYNANIYOR

Suriye’nin kuzeyinde oynanan oyunun büyük darbeler için kuşatma oyunu olduğunu biliyoruz. Biz ne Suriye’de ne de Irak’ta ülkemize saldırmayan hiçbir kesime tavır almadık tam tersine elimizden gelen yardımı yaptık. K. Irak’a en büyük desteği bugüne kadar biz verdik. Yeri geldi kaynakları kesildiği anda imkanlarımızı paylaştık. Bunların karşılığında onlardan hiçbir şey istemedik. Tek beklentimiz hassas çizgilerimizde bize saygı duymaları ve bize rağmen adım atmamalarıydı. Bunu yapmadılar. Madem şartlar değişti öyleyse bunun da bedelini ödeyecekler. Buradan bir kez daha söylüyorum. Bu meselenin Kuzey Irak’taki Kürtlerle alakası yok. Zira İsrail bayraklarıyla sokakta dolaşmaları bizi üzmüştür. Bu bir şeyi gösteriyor, MOSSAD’la birlikteler. Ne yaptığınızın farkında mısınız? Bir tek İsrail destekliyor.

  • KERKÜK'TE SİZ YOKSUNUZ
  • Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde ya Araplar ya Türkmenler ya da diğer gruplardan bazıları çoğunluktadır. Buraya uluslararası hukuk ne diyor biliyor musunuz, ‘tartışmalı bölgeler.’ Kerkük, tartışmalı bölgedir. Ama bunlar ne diyor? Bunlar diyor ki ‘Kerkük bizimdir.’ Sen ne diyorsun, Kerkük’ün tarihinde siz var mısınız? Yoksunuz.
AK PARTİ KAZANIRSA TÜRKİYE KAZANIR

Ülkemizde, ‘AK Parti ve Tayyip Erdoğan kaybetsin de, gerekiyorsa Türkiye batsın’ gibi hastalıklı bir zihniyetin içinde olanlar var. Bunların belki sayıları azdır ama etrafa yaydıkları cüruf, sebep oldukları kötü koku çok fazladır. AK Parti kaybederse tüm Türkiye kaybeder. Milletimize meselenin Tayyip Erdoğan ve AK Parti meselesi olmadığını anlatmalıyız, mesele Türkiye’dir.

Tek terörist kalmayıncaya kadar

Biz 80 milyon tek milletiz. Bizi bölemeyecekler, parçalayamayacaklar. Tendürek’te, Gabar’da, Cudi’de, Kandil’de nerede varsa hepsi evelallah güvenlik güçlerimiz onları yer ile yeksan ediyor. Şimdi yeni ve diğerlerinden çok farklı bir mücadeleye hazırlanıyoruz. Bedel ödemeye devam edecekler. Tek terörist kalmayıncaya kadar mücadele devam edecek.”


Yeni mücadeleye hazırlanıyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak’a harekat sinyalini verdi. TSK’nın, Tendürek, Gabar, Cudi ve Kandil’i yerle yeksan ettiğini belirten Erdoğan, “Şimdi yeni ve diğerlerinden çok farklı bir mücadeleye hazırlanıyoruz. Tek terörist kalmayıncaya kadar mücadele devam edecek. Bizim 'Tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet' diyerek sembolleştirdiğimiz yeni kurtuluş mücadelemizin ruhu Erzurum'da çizilen çerçeve ile aynıdır. Biz Türk'üyle, Kürt'üyle, Laz'ıyla, Çerkez'iyle, Gürcü'süyle, Abaza'sıyla, Roman'ıyla, Arnavut'uyla, Boşnak'ıyla 80 milyon tek milletiz. Bizi bölemeyecekler, bizi parçalayamayacaklar, öyleyse biz bu mücadeleye dört elle sarılacağız. O paçavraları bayrağımızın yerine ikame etmek isteyenler şimdi işte inlerine girildi ve binlerce, onbinlerce, Tendürek'te, Gabar'da, Cudi'de, Bestler Deresi'nde, Kandil'de nerede varsa hepsi evelallah güvenlik güçlerimiz tarafından yer ile yeksan ediliyor” dedi.

  • Irak’ta kanayan bir yara açılıyor
  • Irak’taki durumun, kuzeyde parçalanmayı değil tam tersine ülkenin birliğinin, beraberliğinin güçlendirilmesini gerekli kıldığını söyleyen Erdoğan, “Irak’ı ve Suriye’yi bölmek için her türlü oyunu sergileyen güçlerin, kendi ülkelerinde olağanüstü şartlarda elde edebildikleri birliği güçlendirmek amacıyla nasıl büyük bir gayret gösterdiklerini biliyoruz. Bağımsızlık başka bir şeydir, müstekbirlerin oyuncağı olmak bambaşka bir şeydir.” dedi. Erdoğan, “Kuzey Irak’ta bağımsız bir devlet kurulmuyor. Tam tersine birileri tarafından keyifle deşilecek, sürekli kanayan bir yara açılıyor. Bu gerçeği görmezden gelmek ne bize ne Irak’taki Kürt kardeşlerimize ne de diğer kesimlere hiçbir şey kazandırmaz.” diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kuzey Irak’taki Kürtlerin Arap, Türkmen, Keldani, Süryanilerin özellikle Kuzey Irak Yönetimi’nin bu duygusal kararına “Evet” dememeleri, bu rüyadan uyanmaları gerektiğini söyledi.
Feto, ümmeti parçaladı

 Cumhurbaşkanı Erdoğan Erzurum’da AK Parti İl Danışma Toplantısı’nda ardından açılış törenine katıldı. Burada halka seslenen Erdoğan, “Bu Feto denilen adam, ümmeti parçaladı ümmeti maalesef. Fakat şu anda nerede? Amerika’da. Amerika ona 400 dönüm arazi tahsis etmiş, orada beyler gibi yaşıyor. Buradan kaçanların bir kısmı da yanında. Ama bir kısmı da nerede yaşıyor, dünyanın değişik yerlerinde. Sığınacak delik arıyorlar. Nereye kaçarsanız kaçın biz de sizi kovalayacağız.” ifadelerini kullandı.

Kılıçdaroğlu sen orada mıydın?

Silahlı İnsansız Hava Araçları (SİHA) ile yapılan operasyonlar sonrası CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu ile CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “SİHA’lar piknik yapan köylüleri vurdu” yalanını hatırlatan Erdoğan, “Ana muhalefetin başındaki ve onun yanındakiler Kandil’i arkasına alarak ‘Bu silahlı insansız hava araçlarıyla piknik yapanları vuruyorlar’ diyor. Adamlar şu anda teröristlerin adını da piknik yapanlar koydular. Kılıçdaroğlu sen araya mı gittin. Ne dedik inlerine gireceğiz dedik mi. Şunu unutmasınlar şehadete yürüyen bu gençlerimizin biz intikamını alacağız. Onların kanını yerde bırakmayacağız. Ve bir bizden gidiyorsa on onlardan gidiyor. Taviz yok. Ve bu konuda asla affımız yok” dedi.

Kaynayan kazan kapak tutmaz

 Kuzey Irak yönetiminin kendilerine tabi olmayanları baskı ve şiddetle bulundurdukları bölgeden göç ettirdiği bir ortam yapılan referandumu Türkiye’nin kabul etmeyeceğini söyleyen Erdoğan, “İran, merkezi yönetim ve Suriye tarafı olmak üzere hepsiyle irtibat halinde buradaki olumsuz gelişmelere hazır olduğumuzu bildirdik. Kuzey Irak yönetiminin kendi kafasına göre çizdiği haritadaki pek çok yerleşim yerinde bu gelişmelere müsaade edemeyiz. Nüfus ve tapu binalarını yakarak, kendilerine tabi olmayanları baskıyla, şiddetle, göçe zorlayarak oluşturulan bir iklimde yapılan referandumu bizim kabul edebilmemiz mümkün değildir. Erzurumluların dediği gibi ‘kaynayan kazan kapak tutmaz” dedi.

#Cumhurbaşkanı Erdoğan
#Irak
#Kerkük
#Operasyon
7 yıl önce