|

Yeni Deniz Kuvvetleri Komutanı Özbal'ın 15 Temmuz'daki kritik telefonu!

Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na atanan Koramiral Adnan Özbal'ın 15 Temmuz gecesi kaçırılan Tümamiral Mesut Özel için yaptıkları dikkatleri çekti.

Yeni Şafak
16:12 - 2/08/2017 Çarşamba
Güncelleme: 18:51 - 2/08/2017 Çarşamba
Yeni Şafak
Adnan Özbal (solda), Mesut Özel (sağda).
Adnan Özbal (solda), Mesut Özel (sağda).

Yüksek Askeri Şura (YAŞ) Başbakan Binali Yıldırım başkanlığında bugün Çankaya Köşkü’nde 4 saatlik toplantı düzenledi.

Orgeneral ve oramiraller dışında, rütbesinde 3 ve daha fazla yılını doldurmuş 53 general ve amiral ile çok sayıda albayın terfi ve emeklilikleri görüşüldü. Kuvvet Komutanları da değişti. Bu kapsamda Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na Adnan Özbal atandı.

15 Temmuz'da kurtardı
Özbal'a dair
'da yaşanan bir olay ise dikkatleri çekiyor. Özbal, darbe girişimi sırasında kaçırılan Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel ile çok kritik bir görüşme yaptığı ortaya çıktı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, 15 Temmuz darbe girişiminde Deniz Harp Okulu Komutanı Tümamiral Mesut Özel'in kaçırılmasına ilişkin 5'i tutuklu 2'si firari 9 subay hakkında 3'er kez ağırlaştırılmış müebbet ve 29 yıla kadar hapis istemiyle iddianame hazırladı. İddianamede, müşteki Tümamiral Mesut Özel'in olaya ilişkin ifadesine de yer verildi.

Gece saat 02.00 sıralarına kadar cezaevinde tutulduktan sonra cezaevinde bulunan bir yarbaydan telefonunu istediğini anlatan Özel'in açıklamasındaki kritik bölüm şöyle:

"Telefonumla Koramiral Adnan Özbal'ı arayarak, Maltepe Askeri Cezaevinde tutuklu olduğumu ve salıverilmem için 1. Ordu Komutanlığından emir beklendiğini söyledim


Gizli numaradan aradı

Çok kısa süre içerisinde gizli numaradan beni Deniz Kuvvetleri komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu aradı. Cezaevi Müdür Yardımcısı olan ismini bilmediğim yarbayı telefona istedi ve kendisine benim derhal salıverilmem için emir verdi.

Yarbay da 1. Ordu Komutanlığından emir bekliyorum' dedi ve telefonu tekrar bana verdi. Kuvvet komutanı bana 'Mesut oradan derhal çık ve İstanbul Tersanesi Komutanlığına git orası emniyetli, oradan birliğinden güvendiğin şahısları ara ve birliğinin emniyetini al ve başına geç' talimatını verdi."

#Adnan Özbal
#Mesut Özel
#Deniz Kuvvetleri Komutanlığı
#15 Temmuz
7 yıl önce