|

Yeni sistemi anlattı

BM Yerel Yönetimler Danışma Kurulu (UNCLG) Toplantısı, İstanbul Büyükşehir Belediye(İBB) Başkanı Kadir Topbaş’ın Başkanlığı’nda İstanbul’da yapıldı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/04/2017 Salı
Güncelleme: 04:43 - 25/04/2017 Salı
Yeni Şafak
​Yeni sistemi anlattı​
​Yeni sistemi anlattı​

Yerel ve Bölgesel Yönetimler Küresel Görev Gücü (UNACLA) başlığında biraraya gelen kurul üyeleri, küresel gündemlerin yeni uygulama şekillerine dair siyasal katkılar sağlamak konusunda istişare yaptı. BM Temsilcileri’nin bir araya geldiği toplantıda Topbaş, 16 Nisan’da milli iradenin çoğunluğuyla onaylanan Cumhurbaşkanlığı Sistemi’nin dünyanın bazı ülkelerinde farklı yorumlandığı gerekçesiyle yeni sistemin özelliklerini anlattı.

HÜKÜMET HALKA KARŞI SORUMLU OLACAK

Eski sistemde hükümetlere dışarıdan kolaylıkla müdahale edildiğini hatırlatan İBB ve UCLG Başkanı Kadir Topbaş, “Biz, bunu demokratikleşmede çok önemli bir adım olarak gördük. Ben 40 yılı aşkın bir siyasetçiyim. Dünyada farklı yorumlandığı için üzülmekteyiz. Geçmişte vesayet olan, müdahale edilebilen, birilerinin kalkıp son anda oyunu ya da hükümetleri kolayca değiştirebildiği bir yapı vardı. Şimdi yeni sistemde hükümeti doğrudan halk seçecek. Tıpkı belediye başkanları gibi. Artık arada hiç kimse kalmadı. Hükümet direkt halka karşı sorumlu olsun, gelsin yetkileri alsın. Başaramazsa sandıkta hesabını verir. Halk bunun kararını verir. Yeni sistem ile devlet işleyişinde kararlar çok daha hızlı alınacak. Umuyorum, yerelleşmeyle ilgili çok ciddi gelişmeler de ortaya çıkacak” diye konuştu.

#İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı
#Kadir Topbaş
#Hükümet
7 yıl önce