|

Yeniden yargılama istiyoruz

28 Şubat mağduriyetlerinin altından FETÖ’cü hakim ve savcıların kararları çıktı. FETÖ’cü hakim ve savcıların 28 Şubat’ta verdikleri kararların mağduriyetleri ise hala devam ediyor. Mağdur aileler, siyasi partileri tek tek gezerek 28 Şubat yargı kararları için yeniden yargılama talep istiyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 16/09/2016 Cuma
Güncelleme: 23:29 - 15/09/2016 Perşembe
Yeni Şafak

28 Şubat ve FETÖ mağduru 10 aile sorunlarının çözümü için siyasi partilerin kapısını çalıyor. İlk durağın Hüda-Par olduğu siyasi ziyaretler, Büyük Birlik Partisi, Saadet Partisi ve Adalet ve Kalkınma partisinin de ziyaretiyle birlikte son bulacak. 28 Şubat döneminde FETÖ'cü hakim ve savcılarca mahkum edilen vatandaşların mağduriyetleri, davalarını yürüten hakim ve savcıların tutuklanmasına rağmen devam ediyor. Aileler, 15 yılı aşkındır cezaevlerinde kalan yakınları için yeniden yargılanma ile birlikte adaletin yerine getirilmesini talep ediyor.



YENİDEN YARGILANMA TALEBİ


Mağdur vatandaşların ailelerinden Semiha Demir konuyla ilgilenen Hüda-Par Genel Başkan Yardımcılarına taleplerini şöyle anlattı: “Davalarımızı yürüten hakim ve savcılar 15 Temmuz darbe girişiminden sonra FETÖ terör örgütüne üye olmaktan dolayı tutuklandı, fakat yakınlarımızın durumlarında herhangi bir değişim olmadı. Yakınlarımız kendilerini hapse atan vatan hainleriyle aynı havayı soluyorlar. Şimdi yetkililerden af değil yeniden yargılanmayla birlikte adalet istiyoruz” diye konuştu.



22 YILDIR CEZAEVİNDE


17 yaşındaki oğlunun Kur'an öğrenmeye camiye giderken şadırvanda gözlerinin bağlanarak tutuklandığını belirten Anne Leyla Tunce ise, “Oğlum 22 yıldır cezaevinde. Suçu da Kur'an öğrenmek. Onu hapse atan hakim de savcı da hapiste. Süreç sorgulansın yeniden yargılansınlar biz her zaman devletimizin yanında durduk. Onlar da bu mağduriyetin giderilmesinde bizlerin yanında dursun” dedi. 28 Şubat mağdurlarından 12 yıldır tutuklu Ali Hamza Temizin Kızı Hatice Temiz mağduriyetini şu ifadelerle anlattı: “Babamı her hafta sonu 10 dakika görebiliyorum. Bir evladın baba hasretini giderebilmesi için 12 yılda toplamda 11 saat görüşme yeterli değil. Lütfen yıllardır yaşadığımız bu mağduriyet artık son bulsun. Harekete geçmek için artık neyi bekliyorsunuz.”



SÜRECİN DESTEKÇİSİYİZ


Mağdurların yaşadıklarını dinleyen Hüda-Par Genel Başkan Yardımcısı Said Şahin, “Dosyaların yeniden yargılanmaya açılması lazım. Sürecin takipçisi ve destekçisiyiz” diye söyledi.



#28 Şubat
#FETÖ
8 yıl önce