|

Yeşil Adamlar Demokrasi nöbetinde

Albayrak Grubu iştiraklerinden Yeşil Adamlar Atık Yönetimi, darbeye karşı demokrasiyi can siparane savundu. İstanbul'da muhtelif belediyelerin çöp toplama işini yürüten Yeşil Adamlar, hain kalkışmaya karşı 2 bin 640 personel ve 522 araç ile kritik noktaları tuttu. Yeşil Adamlar ekibi bu görevlerini, “Çöp üç gün sonra toplanır ama vatan bir daha toplanmaz” sözüyle özetledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 25/07/2016 الإثنين
Güncelleme: 22:33 - 24/07/2016 الأحد
Yeni Şafak

FETÖ'nün 15 Temmuz da hain darbe girişimini engellemek için Albayrak Grubu bünyesinde bulunan Yeşil Adamlar Atık Yönetimi Genel Müdürlüğü, gündüz çöp toplayıp, gece iş makaniları, çöp arabaları, süpürge ve yıkama aracı, kamyon gibi araçlarla kalkışmaya göğüs gerip demokrasi nöbeti tuttu. Cumhurbaşkanı Erdoğan henüz açıklama yapmadan araçlarıyla beraber kalkışmaya karşı sokağa akın eden Yeşil Adamlar, beş ilçede 2 bin 640 personel ve 522 araç ile darbeye karşı o gece kritik bir vazife üstlendi. Yeşil Adamların Kağıthane, Üsküdar, Beyoğlu, Esenyurt, Arnavutköy proje müdürlerinden aldığımız bilgilere göre; Selimiye Kışlası, Kısıklı Cumhurbaşkanlığı, Çamlıca, Boğaziçi ile Beylerbeyi, Haliç köprü giriş ve çıkışları, Çevik Kuvvet önü, Kaymakamlıklar, ilçe kamu binaları, Taksim Meydanı, Sütlüce AK Parti İl Merkezi gibi mekanlar Yeşil Adamlar ekibi ve iş makineleriyle savunuldu. Öte yandan FETÖ'cü teröristlerin Çengelköy'deki karakol baskınına karşı emniyet birimlerine de destek veren Yeşil Adamlar'dan iki personel, burada kurşunlarla yaralanırken tedavileri devam ediyor.



'ÇÖP SONRA TOPLANIR AMA VATAN TOPLANMAZ'


Yetkililer, Yeşil Adamlar ekibindeki süpürgecilerin ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı Atatürk Havalimanı'nda karşılamaya gittiğini dile getirdi. Vatandaşların personellerine yardımcı olduğuna dikkat çeken yetkililer, Esenyurt'ta; Hadımköy Zırhlı Tugay Komutanlığı'nın önünü çöp araçlarıyla tuttuklarını da anlattı. Demokrasi nöbetlerini sürdüren Yeşil Adamlar ekibi, üstlendikleri vazifenin önemini, “Çöp üç gün sonra toplanır ama vatan bir daha toplanmaz” diye özetledi.





O geceyi anlattılar


ETÖ'nün hain darbe girişimini akşam çöp toplarken vatandaştan öğrenen Yeşil Adamlar ekibi ile konuştuk. O gece yaşadıklarını şöyle anlattılar:



Mustafa Ödünçalmaz

: Çöp kamyonu şöförüyüm. Amirlerimizden aldığımız haberi duyar duymaz otobandan Esenyurt girişinin kapattık ardından belediyenin önüne gittik. Gece çalışıyoruz. işimiz bitince de nöbet tutuyoruz.



Nihat Ekiz

: Olay gecesini eve giderken duyduk. Cumhurbaşkanımızı korumak için havaalanına gittik. Orayı tuttuk. Tanklar vardı. Darbe girişimine karşı Cumhurbaşkanımızın rahat inmesi için havaalanını tuttuk. Tankın içinden ateş edenler vardı.



Mücahit Mercan

: Çöp kamyonu şöförüyüm. Esenyurt girişini kestik. Kimse olay yerinden ayrılmadı. Meydanlara çıktık. Meydanlara giderken halkın coşkusunu gördük. Mahşer yeri gibiiydi. Buraya Allah'ın izniyle kimse giremez dedik. Engel olmaya çalıştık.



Murat Yıldız

: Esenyurt şantiyesinde bölge amiri olarak çalışıyorum. Arkadaşlarla irtibata geçip Esenyurt'ta askeri kışlaları kapattık. Kapatılan noktanın önemli olduğunu sonra öğrendik. Felaket derecede silah atışı vardı. Arkadaşlarımızın can güvenliğini de sağlamaya çalıştık.



İmdat Özkan

: Çöp toplama elamanıyım. Olayı gece dışarıda çöp toplarken vatandaştan duyduk. Vatandaşın biri "Darbe oldu haberiniz var mı çöp toplamaya devam ediyorsunuz" dedi. Biz o anda hemen belirlenen noktaları, Hadımköy kısmını kestik.



Uğur Kışlacıklı

: Gece vardiyasında çalışıyorum. Çöpleri döküme giderken bilgi aldık. Yolları kapattık. Vatandaşlar yaptığımızdan ilk anda haberi olmadığı için bize karşı çıkmaya çalıştılar ama sonra gerçeği anlayıp bizimle oldular. Askeriyeyi tuttuk.



İbrahim Demirci

: Çalışırken bakkaldan ekmek almış vatandaş geldi. "Darbe oldu; maaşlarınızı nereden alacaksınız" diye konuşunca inanmadık. Darbe nedir bilmem. İki dakika sonra Beylikdüzü E-5 kısmını kestik. İnsanlar ekmek almaya, para çekmeye gidiyordu.



15 Temmuz darbe girişimi sabahı Üsküdar'da yaşananları Üsküdar Yeşil Adamlar Amirleri şu şekilde anlattı: "Çöp arabalarımızla


Üsküdar Selimiye Stadı'nı tutmaya gittik. Darbeciler bizi ses bombalarıyla uzaklaştırmaya başladılar; 'Uzaklaşmazsanız vururuz' dediler. Araçlarımızı bırakıp uzaklaşmak zorunda kaldık. Şu an Büyükşehir'in araçları nöbette."




#FETÖ
#Albayrak Grubu
#Yeşil Adamlar
٪d سنوات قبل