|

Yetimlerin yüzü güldü

Savaş nedeniyle yetim kalan Suriyeli çocuklar için Hatay’da inşa edilen yaşama merkezi törenle açıldı. Alanında dünyanın en büyüğü olan merkezde 55 villa tipi evde toplam 990 çocuk kalacak. Çocukların her türlü ihtiyaçları karşılanarak savaşın açtığı yaralar Türkiye’de sarılacak.

Yeni Şafak ve
04:00 - 19/05/2017 Cuma
Güncelleme: 07:39 - 19/05/2017 Cuma
Yeni Şafak
Yetimlerin yüzü güldü
Yetimlerin yüzü güldü

2011’den bu yana süren Suriye’deki savaştan uluslararası raporlara göre 8 buçuk milyon çocuk etkilendi. 6 yılda 450 bini aşkın insanın hayatı kaybettiği savaşta 1 milyona yakın çocuk yetim kaldı. Hemen hemen hepsi eğitimden sağlığa, gıdadan psikolojik desteğe kadar birçok alanda yardıma muhtaç. Bu büyük yaraya merhem olmak amacıyla İnsani Yardım Vakfı İHH ve Katar RAF vakfının ortaklaşa yürüttüğü ‘RAF-İHH Çocuk Yaşam Merkezi’ dün resmi törenle açıldı. Törene Başbakan Başdanışmanı Ömer Faruk Korkmaz, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, RAF Başkanı Ayed El-Kahtani, Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi, siyasi parti temsilcileri, Türkiye ve Katar’dan gelen davetliler katıldı.

MERKEZDE 55 VİLLA TİPİ EV VAR

Hatay Rehanlı’da inşa edilen RAF-İHH Çocuk Yaşam Merkezi’nin temeli 2 Temmuz 2015’te atıldı. Dün resmen açılan merkez toplamda 100 dönüm alana sahip. Merkezde her biri 350 metrekare büyüklüğünde 55 villa ev bulunuyor. Bunun yanı sıra 3 okul, cami, spor salonu, oyun alanları, kütüphane, sağlık ocağı, kültür merkezleri, sanat atölyeleri, rehabilitasyon merkezleri , personel ve misafir binaları ve ekim-dikim amaçlı tarlalar yer alıyor.

ALANINDA DÜNYANIN EN BÜYÜĞÜ

Erkekler için 35, kızlar için ise 20 villa tipi ev yapılan merkezde, 18 çocuğun kalacağı şekilde tasarlanan 2 katlı villaların üst katlarında yatak odaları, bakım elemanlarına ait oda, tuvalet ve duşlar bulunuyor. Alt katlarda ise mutfak, yemek odası, etüt odası, okuma odası, oyun odası, şadırvan ve tuvaletler yer alıyor. Villalarda bulunan yemek odaları, yemek saatleri dışında çalışma odası olarak tasarlandı. Böylece her çocuk yemeğini yediği evde, hem sosyal faaliyetlere katılacak hem de ödevlerini yapabilecek. Merkez, savaşın yetim bıraktığı çocuklar için yapılmış olan dünyanın en büyük çocuk yaşam merkezi ünvanına sahip.



Ensar yurdu Reyhanlı

Törenin açılış konuşmasını yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, “Bugün bizi yalnız bırakmayan, bu merkeze destek olan kardeşlerime teşekkür ediyorum. Çünkü yetime sahip çıkmak bir nasip meselesidir. Yetim, kendisine bakanın geçmiş günahlarına kefarettir. Rabbimiz bu nimeti size nasip etti. Türkiye’den, Katar’dan ve diğer birçok ülkeden yardım gönderen herkese sonsuz teşekkür ediyorum” dedi. Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi ise, “Savaşın başladığı ilk günden bugüne Suriyeli kardeşlerimize kucak açtık. Onlara ensar olmaya devam edeceğiz” açıklamasını yaptı.


#Suriyeli çocuklar
#Hatay
7 yıl önce
default-profile-img