|

Yiğitler aslanlar burda yatıyor

Milletin iradesini hedef alan 15 Temmuz darbe girişimi sırasında cuntacı askerlere karşı büyük mücadele verildi. 249 vatandaşın genç yaşlı demeden şehadet şerbeti içtiği o gece, 2 bin 193 vatandaşımız da çeşitli yerlerinden yaralanarak gazi oldu. O şehitlerden 19’u Edirnekapı’daki Şehitlik’te fatiha bekliyor.

Yeni Şafak ve
04:00 - 15/07/2017 Cumartesi
Güncelleme: 23:38 - 14/07/2017 Cuma
Yeni Şafak
Yiğitler aslanlar burda yatıyor
Yiğitler aslanlar burda yatıyor

Darbe girişiminde şehit düşen vatandaşlarımız için Edirnekapı'da kurulan 15 Temmuz Şehitliği'nde 2'si polis şehitliğinde olmak üzere 19 şehidin kabri bulunuyor. Şehitliğin kapı girişinde "Allah yolunda öldürülenlere ‘ölüler’" demeyin. Bilakis onlar diridirler, lâkin siz anlayamazsınız" ifadeleriyle Bakara Suresi'nin 154'üncü ayeti yer alıyor. Kanlı darbe girişiminin yıldönümü haftasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Kur’an-ı Kerim tivaletiyle açıldı.

En genç şehit burada yatıyor

15 Temmuz'un en genç şehidi 15 yaşındaki Halil İbrahim Yıldırım ve 17 yaşındaki Mahir Ayabak'ın naaşları da Edirnekapı'daki şehitlikte yer alıyor. 15 Temmuz'un en genç şehidi Şanlıurfalı Halil İbrahim Yıldırım darbe girişiminin en genç kurbanı oldu. 15 yaşındaki Yıldırım işçilik yaptığı İstanbul’da Bayrampaşa Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü’ne gitti. Burada darbe girişimcilerinin açtığı ateş sonucu şehit oldu. Darbe girişimini öğrenir öğrenmez sokağa çıkan 17 yaşındaki Mahir Ayabak Atatürk Havalimanı'nı işgal eden darbeci askerlerce şehit edildi.

2 Polisin naaşı da burada

Artvin doğumlu 48 yaşındaki Erol İnce evli, 13 ve 8 yaşlarında 2 erkek çocuk babasıydı. Özel Harekat Polisi olan İnce, darbe girişimi gecesi Ankara Gölbaşı Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’na darbecilerin yaptığı saldırıda şehit düştü. Rize doğumlu 51 yaşındaki Fikret Metin Öztürk, evli ve 2 çocuk babasıydı. Gölbaşı Özel Harekat Dairesi Başkanlığı’nda 3. Sınıf Emniyet Müdürü olarak görev yapan Öztürk 15 Temmuz gecesi darbecilerle girdiği çatışmada şehit düştü.

#15 Temmuz
#Şehitler
#Milli İrade
7 yıl önce