|

Yol haritası hazır

Başbakan Yardımcısı olan Mehmet Şimşek, ekonomide yol haritasının hazır olduğunu söyledi. Şimşek, “Hedefimiz 2'nci ve 3'üncü nesil reformlardır; bunları uygulamakta kararlıyız” dedi.

Yeni Şafak
06:00 - 25/11/2015 Çarşamba
Güncelleme: 01:59 - 25/11/2015 Çarşamba
Yeni Şafak

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Türkiye'nin güçlü bir reform yol haritası bulunduğunu ve bunu uygulamakta kararlı olduklarını belirterek, 2. ve 3. nesil reformları hayata geçirmeyi hedeflediklerini söyledi. Şimşek, Başbakan Yardımcılığı görevini Cevdet Yılmaz'dan devralırken yaptığı konuşmada, “Türk ekonomisinin güçlü reform yol haritası var ve bunu uygulamakta kararlıyız. Hedefimiz ikinci ve üçüncü nesil reformları gerçekleştirmek. Böylece amaç Türkiye'yi üst gelir grubu ülkeler arasına çıkarmak. (Başbakan eski Yardımcısı) Babacan'ın liderliğinde güzel program hazırladık. Ekip olarak uygulayacağız” dedi.



ÖZEL SEKTÖRE VURGU


Görev devri sonrası ilk kez bakan olan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ise, büyük bir iş yükünü devr aldığını anlattı. Özel sektörle işbirliklerinin artacağını ifade eden Albayrak, gelecek dönemlerde bunları ciddi şekilde ele alarak, daha büyük başarılara ulaşacaklarını kaydetti.



Vatandaş müsterih olsun


Enerji Bakanı Berat Albayrak, görevi devr aldıktan sonra Rusya'nın sınır ihlalinin sonuçlarını değerlendirdi. Albayrak, "Yaşananlar nedeniyle özellikle enerji konusunda meseleye karamsar bakmıyorum. Vatandaşımızın müsterih olmasını diliyorum" dedi.



#Mehmet Şimşek
#reform yol haritası
#Türk ekonomisi
#Berat Albayrak
8 yıl önce