|

Yüce Divan’da değil ağır cezada yargılanacak

Devletin en mahrem bilgilerinin yer aldığı Kozmik Oda'ya giren firari eski Yargıtay Üyesi Kadir Kayan hakkında Yargıtay Birinci Başkanlık Kurulu'nun başlattığı soruşturma tamamlandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 3/01/2017 Salı
Güncelleme: 01:48 - 3/01/2017 Salı
Yeni Şafak

Bir muhakkik üye tarafından yapılan soruşturmanın sonunda, Birinci Başkalık Kurulu'na sunulan raporda özetle, Kayan'ın eyleminin sübuta erdiği belirtildi.



SUÇÜSTÜ HAL NEDENİYLE


Ayrıca söz konusu eylemlerin FETÖ eylemlerinin bir parçası olduğuna dikkat çekildi. Raporu değerlendirmek üzere geçen hafta toplanan Kurul, Yargıtay Kanunu'nun 46/1. fıkrası uyarınca Kayan'ın eyleminin, silahlı terör örgütü kapsamında kalan "ağır cezayı gerektiren suçüstü hali" olduğu, bu nedenle de genel soruşturmalarına tabi olduğuna hükmedildi. Bunun üzerine Kayan'ın dosyasının Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na devredilmesi kararlaştırıldı. Bu karar uyarınca Kayan hakkında soruşturma, Ankara Başsavcılığınca tamamlanacak. Normalde Kayan'ın Yargıtay Üyesi olması nedeniyle Yüce Divan'da yargılanması gündeme gelecekti. Ancak bu kararla birlikte Kayan, hakkında açılacak davanın ardından ağır ceza mahkemelerinde yapılacak. Kayan halen firari durumda.


#Kozmik Oda'
#Kadir Kayan
#Yargıtay
7 yıl önce