|

Yüksek binalara yeni düzenleme

İstanbul’daki yüksek katlı binalarla ilgili bir çalışma yaptıklarını belirten İBB Başkanı Kadir Topbaş, “Yükselti serbest mantığını artık geride bırakıyoruz. Bir daha böyle bir uygulama olmayacak, sınırlama gelecek” dedi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 24/03/2017 Cuma
Güncelleme: 19:16 - 24/03/2017 Cuma
Yeni Şafak
Kadir Topbaş
Kadir Topbaş

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul'a yapılacak yüksek katlı binalarla ilgili yeni bir düzenleme getirildiğini belirtti. Topbaş, İstanbul Valiliği'nde düzenlenen İstanbul Kalkınma Ajansı'nın projelerinin anlatıldığı basın toplantısına katıldı. Topbaş, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın şehirleşmede yüksek katlı binalarla ilgili açıklamalarını hatırlatarak İstanbul'da bununla ilgili bir düzenlemenin olduğunu söyledi. Topbaş, “Esasında kentte yüksek yapılı binalar yapılır mı yapılamaz mı diye şehir plancıları bunu devamlı tartışırlar. Doğru yerlerde doğru yapılar yapmak lazım. Yüksek yapılar da yapılabilir. Paris'te 'La Defense' bölgesini bir örnek olarak bilebiliriz" dedi.



SİLÜETİ BOZULMAYACAK


Bu konuda yapılan çalışmaların belli bir noktaya getirildiğini kaydeden Topbaş, “Silüet başta olmak üzere etkisinin olumsuz olmaması açısından İstanbul'un dijital haritalarını hazırladık. Başta tarihi yarımadanın arkasına düşen tüm yerleşim birimleri ve ilçelerde bu öngörüldü. O yükseklikler üzerinde bir yapı verilmiyor. Yeni bir düzenleme getirildi. Özellikle sayın Cumhurbaşkanımızın da üzerinde durduğu 'az serbest', 'yükselti serbest' mantığını artık geride bırakıyoruz. Bir daha böyle bir uygulama olmayacak, sınırlanmış olacak" diye konuştu.



İstanbul'a elektrikli otobüsler geliyor


İstanbul Elektrik Tramvay ve Tünel İşletmeleri Genel Müdürlüğü (İETT), toplam 200 elektrikli otobüs alımı için ihaleye çıkıyor. 103 tekli (solo) ve 97 körüklü elektrikli otobüs için ihale süreci İETT tarafından başlatıldı. Deneme sürüşleri metrobüs hattında yapılacak elektrikli otobüsler, testin ardından şehrin tamamında sefere sunulacak. Yolcu güvenliği için yeni teknolojik özelliklerle donatılması planlanan elektrikli otobüsler dolu batarya ile 200 kilometre gidebilecek. Solo otobüsler 78 yolcu, körüklü ise 120 yolcu kapasiteli olacak.



Bu yılın sonunda ilk teslimi yapılacak elektrikli otobüsler, 1 yıl içinde belirli sayılarla teslim edilecek.








#İstanbul
#Kadir Topbaş
7 yıl önce