|

Yüksekdağ ve Demirtaş, Erdoğan’ı BM'ye şikayet etti

HDP Eş Genel Başkanları Yüksekdağ ve Demirtaş, İstanbul'da açılışı gerçekleştirilen Dünya İnsani Zirvesi'ne katılan BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a bir mektup göndererek Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı şikayet etti.

Yeni Şafak
13:13 - 23/05/2016 Pazartesi
Güncelleme: 13:29 - 23/05/2016 Pazartesi
Diğer
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Türkiye'yi Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a mektup yazdı.
Selahattin Demirtaş ve Figen Yüksekdağ, Türkiye'yi Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki Moon'a mektup yazdı.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanları Figen Yüksekdağ ve Selahattin Demirtaş, Birinci Dünya İnsanı Yardım Zirvesi'ne katılan Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-Moon'a mektup gönderdi.



Zirvenin Türkiye'de, demokrasi ve toplumsal barış zemininin otoriter devlet şiddetiyle alaşağı edildiği bir dönemde gerçekleştirildiği iddia edilen mektupta Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı şikâyet ettiler. Mektupta, şu ifadelere yer verildi:



“Böylesi kritik bir zirveye ev sahipliği yapmanın, Erdoğan rejiminin, ulusal ya da uluslararası hukuk önünde hiç bir hesap verebilirlik gözetmeden işlemekte olduğu hak ihlalleri ve insani suçların üzerini örtmeye vesile olma ihtimalinden ciddi bir endişe duymaktayız. Bu çekincemizle, ülkemizde Erdoğan'ın otoriter idaresi altında yaşanan siyasi ve insani krizin boyutlarını sizlerle paylaşmayı sorumluluğumuz olarak görüyoruz."



Türkiye'de insani krizlerin olduğu savunulan mektupta teröre açıkça destek verdiği ortaya çıkmasına rağmen HDP olarak demokrasi mücadelesi yürüttükleri ifadelerine yer verildi.



  • Birleşmiş Milletlerin (BM) düzenlediği Dünya İnsani Zirvesi, Türkiye'nin ev sahipliğinde başladı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 60'a yakın devlet ve hükümet başkanının katılımıyla küresel insani yardım sisteminin masaya yatırılacağı Dünya İnsani Zirvesi'nin İstanbul Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen açılışında katılımcılara hitap etti.
#HDP
#Figen Yüksekdağ
#Selahattin Demirtaş
#BM
#Recep Tayyip Erdoğan
#Ban Ki Moon
8 yıl önce