|

Yunan bakana Kardak cevabı

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Kocias'ın Türkiye ile ilgili açıklamalarına ilişkin sorusu üzerine Yunan mevkidaşı Kocias'ın Kardak kayalıklarıyla ilgili sözlerine tepki göstererek Kardak konusundaki tutumlarının belli olduğunu söyledi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 26/02/2017 Pazar
Güncelleme: 05:21 - 26/02/2017 Pazar
Yeni Şafak
Yunan bakana Kardak cevabı
Yunan bakana Kardak cevabı

Çavuşoğlu, “Kocias maalesef tahrikkar konuşuyor. 'Türk Genelkurmay Başkanı isteseydi de Kardak'a çıkamazdı' demiş. Görevi çıkmak olsaydı çıkardı. Unutulmasın, çıkacağımız zaman çıkmamız gereken yerlere çıktık” diye konuştu.



ÜZERİNE VAZİFE DEĞİL


Çavuşoğlu, Yunan mevkidaşına şu tavsiyede bulundu: “Terörle mücadele konusunda içeride ve dışarıda sağladığımız gelişmeleri daha yakından izlemesini, TSK'nın yetenekleri konusunda da yanlış değerlendirme yapmamasını özellikle tavsiye ederim. Cenevre'de kendisine üzerine vazife olmayan işlerle uğraşmaması gerektiğini açıkça söylemiştim, bir kez daha tekrar ediyorum.”



FAALİYETİMİZİ SINIRLI


Çavuşoğlu, Ege Denizi'nde birbiriyle bağlantılı birçok konunun bulunduğuna dikkati çekti. Çavuşoğlu, şunları kaydetti: "Bizde devlette süreklilik vardır. Biz bu sorunların istisnasız hepsini Yunanistan ile ele alıyoruz. Bunu uyuşmazlıklarımızın barışçı yollardan çözülmesi amacıyla yapıyoruz. Biz bu görüşmeleri iç politika malzemesi yapmadık, yapmayız. Kocias da yapmasın."



#Dışişleri Bakanı
#Mevlüt Çavuşoğlu
#Kardak
#Yunanistan
7 yıl önce