|

Yüreğimiz yandı

Muğla'da Anneler Günü gezisi faciayla bitti. Günübirlik turla Buca’dan Marmaris’e gitmek için 6 araçla yola çıkan konvoydaki bir midibüs, Muğla-Antalya karayolu Sakargeçidi mevkiinde 20 metrelik uçuruma yuvarlandı. Kazada çoğunluğu anne 24 kişi feci şekilde can verirken, 10 kişi de yaralandı.

Yeni Şafak ve
04:00 - 14/05/2017 Pazar
Güncelleme: 22:10 - 13/05/2017 Cumartesi
Yeni Şafak
Anneler Günü gezisi kana bulandı.
Anneler Günü gezisi kana bulandı.

Muğla’da bir midibüsün uçuruma yuvarlanması sonucu çoğunluğu anne 24 kişi öldü, 10 kişi de yaralandı. Korkunç kaza, dün saat 12.15 sıralarında Muğla-Antalya karayolu Sakargeçidi mevkiinde meydana geldi. Anneler Günü kapsamında düzenlenen günübirlik gezi için İzmir-Buca’dan Muğla’nın Marmaris ilçesine gitmekte olan 6 araçlık konvoydaki Armağan Serttaş’ın kullandığı 03 FR 747 plakalı midibüs, dik rampadan aşağıya inerken freninin boşalması sonucu kontrolden çıktı. Bariyerleri aşan minibüs, yaklaşık 20 metrelik uçuruma yuvarlandıktan sonra yoldan geçen 35 AL 1645 otomobile de çarptı.

MİDİBÜSE MOLADA BİNMİŞ

Kazanın ardından midibüste tam bir can pazarı yaşandı. Feci manzarayı görenler hemen yardım istedi. İhbarın ardından olay yerine çok sayıda ambulans ile itfaiye ve AFAD ekibi sevk edildi. Kazada sürücü Serttaş ile tur organizatörü Murat Ceylan’ın eşi Nazlı Ceylan’ın da aralarında bulunduğu çoğunluğu kadın 20 kişi olay yerinde, 4 kişi ise kaldırıldıkları hastanede can verdi. Yaralılar, sağlık ekiplerinin yaptıkları ilk müdahalenin ardından Marmaris Devlet, Muğla Sıtkı Koçman Eğitim ve Araştırma Hastaneleri’ne kaldırıldı. Günübirlik turun Murat Ceylan tarafından organize edildiği, grubun 6 araçla Marmaris’e doğru yola çıktığı öğrenildi. Organizatör Murat Ceylan’ın eşi Nazlı Ceylan’ın, Aydın Çine’deki molada diğer midibüsten inerek, kaza yapan araca bindiği ortaya çıktı.


ARACIN FRENİ PATLAMIŞ

Muğla Valisi Amir Çiçek, ilk tespitlere göre kazanın fren patlaması sonucu meydana geldiğini söyledi. Çiçek, “Vahim bir kaza. Arkadaşlarımız ellerinden gelen gayreti gösteriyor. Valilikte birim kurduk” dedi. Muğla Vali Yardımcısı Kamil Köten de grubun ağırlıklı olarak orta yaşlı kadınlardan oluştuğunu, tamamının Türk vatandaşı olduğunu söyledi. Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün de “2003 model bir araçla 30 kişi kapasitesi olan bir araçla 33 kişilik bir yolcu var, şoförle birlikte. Seyahate çıkacak ların araçları kontrol etmesi lazım” dedi.

  • Fevkalade müteessirim
  • Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kazadan dolayı fevkalade müteessir olduğunu söyledi. Çin’de bulunan Erdoğan, yayımladığı mesajda şunları kaydetti:

  • Muğla’nın Marmaris ilçesinde meydana gelen elim trafik kazasında, çok sayıda vatandaşımızın hayatını kaybetmesinden ve yaralanmasından dolayı fevkalade müteessirim. Kazada hayatlarını kaybedenlere Allah’tan rahmet, yakınlarına başsağlığı, yaralanlara da acil şifalar diliyorum. Bu tür acıların önüne geçebilmek için gereken tedbirlerin süratle alınması hususunda ilgili tüm kurumlarımızın gereken hassasiyeti göstereceklerine inanıyorum” ifadelerini kullandı.

  • Başbakan Binali Yıldırım da Muğla’da meydana gelen trafik kazasıyla ilgili yetkililerden bilgi aldı.
#​Muğla
#Buca
#Marmaris
#Kaza
#Antalya
7 yıl önce