|

Yüreğimize ateş düştü

Türkiye bayramın ilk gününde Giresun'dan gelen acı haberle sarsıldı. Alucra ilçesinde ormanlık alana düşen askeri helikopterde 7 asker ve asker yakını şehit oldu, 8 kişi de yaralandı. Kazada eşini ve kızını kaybeden Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru da yaralılar arasında.

Yeni Şafak
04:00 - 6/07/2016 Çarşamba
Güncelleme: 04:45 - 6/07/2016 Çarşamba
Yeni Şafak

Giresun'da bayramlaşma ve bir şehit ailesini ziyaretten dönen komutanlar ve eşlerinin içinde bulunduğu askeri helikopter Alucra ilçesi Tohumluk yaylasına düştü. Dün saat 17.15'te gerçekleşen kazada 7 asker ve asker yakını şehit olurken 8 kişi de yaralandı. Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun da aralarında olduğu 8 personel, 4 personel eşi ve üç çocuğu taşıyan helikopterin yoğun sis nedeniyle düştüğü sanılıyor.



İLK MÜDAHALE KÖYLÜLERDEN


Sık ağaçlardan oluşan ormanlık kaza bölgesine ilk dakikalarda ulaşan 20'ye yakın köylü, yaralılara ilk müdahaleyi yaparak Alucra ve Yağlıdere'deki hastanelere taşıdı. Bölgeye ayrıca arama kurtarma ekipleri ve ambulanslar sevk edildi. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli de, Yağlıdere Devlet Hastanesi'ne gelerek yaralıları ziyaret etti, yetkililerden bilgi aldı. Basın açıklaması yapan Canikli, ölümlerin ve yaralanmaların travma kaynaklı olduğunu belirtti.







TUĞGENERAL EŞİ VE KIZINI KAYBETTİ


Helikopterde bulunanlardan İl Jandarma Komutan vekili Yarbay Sadettin Şahin ve eşi Nihal Şahin, helikopter pilotu yüzbaşı Hilmi Özer, Tuğgeneral Mustafa Doğru'nun eşi Nuran ve kızı Berrin Doğru, Kurmay Başkanı Binbaşı Ünal Bayhan'ın eşi Didem Bayhan ve Ast. Uzman çavuş Adem Kara'nın eşi Sema Kara hayatını kaybetti. Tuğgeneral Mustafa Doğru, Binbaşı Ünal Bayhan, oğlu Erdal ve kızı Işıl Bayhan; Ast. Üstçavuş Cemalettin Çoban, Uzman Çavuş Adem Kara, Pilot üsteğmen Yüksel Kandemir ve Teknisyen Ast. Çavuş Muhammet Bedek ise yaralandı. Yaralılardan Binbaşı Ünal Bayhan ve Ast. Üstçavuş Cemalettin Çoban'ın durumunun ağır olduğu, diğer yaralıların ise hayati tehlikesi olmadığı bildiriliyor.







Derin üzüntü duydum


Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan helikopterin düşmesiyle ilgili olarak Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'dan bilgi aldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan kazadan derin üzüntü duyduğunu belirterek, şehitlere Allah'tan rahmet, yaralılara da acil şifalar diledi.Kazadan sonra açıklama gazetecilere konuşan Başbakan Binali Yıldırım ise olayda terör ihtimali bulunmadığını söyledi.



Bölgede sis etkiliydi


Sisten kaynaklanan hava koşulları sebebiyle alçaktan uçan helikopterin iniş sırasında kuyruk palinin ağaçlara takıldığı bildiriliyor. Helikopterin ağaçlara takılarak düşmesi düşüşün yavaşlamasını ve sağlayarak bazı yolcuların yaralı kurtulmasını sağladı. Türkiye'de son 21 yıldır çoğu Sikorsky olmak üzere kırıma uğrayan 19 askeri helikopterde 103 asker şehit oldu.







BÜYÜK BİR GÜRÜLTÜ KOPTU


Olay yerine ilk ulaşan köylülerden Gültekin Karaca o anları anlattı. Karaca, yaptığı açıklamada, helikopterin düştüğü sırada bölgede havanın sisli olduğuna dikkat çekerek “Büyük ihtimalle helikopter sisten düştü. Büyük bir gürültü koptu. Ardından gürültünün olduğu yere doğru 20 kişiyle ulaştık. Yaralılara müdahale ettik. Hemen 112 ve 155'i aradık. Düşen yere araçla ulaşmak imkansızdı. Ulaşınca hemen helikopterin parçaları ile yaralıları yola indirdik. Kendi araçlarımızla 9 yaralıyı taşıdık. Oradan da ambulanslara teslim ettik" dedi.







Başbakan Yıldırım: Olumsuz hava şartları kaynaklı bir kaza


#Giresun
#Helikopter kazası
8 yıl önce