|

Zap’ın altını üstüne getirdik

Dört şehit verdiğimiz Zap’ta TSK’nın operasyonları sürüyor. Bölgedeki hava harekatı ile öldürülen terörist sayısı 28’e yükseldi. Ayrıca PKK’nın sığınak ve silah/mühimmat deposu olarak kullandığı tespit edilen hedefler imha edildi.

Yeni Şafak ve
04:00 - 20/10/2017 Cuma
Güncelleme: 01:14 - 20/10/2017 Cuma
Yeni Şafak
11 PKK'lı terörist daha öldürüldü
11 PKK'lı terörist daha öldürüldü

Türk Silahlı Kuvvetlerince önceki gün ve dün Irak’ın kuzeyindeki Zap bölgesi ve Hakkari’deki terör hedeflerine yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda 11 terörist etkisiz hale getirildi. Zap bölgesinde devam eden hava destekli operasyonda, operasyon birliklerine saldırı için hareket halinde oldukları keşif ve gözetleme araçlarıyla tespit edilen PKK mensubu bir terörist topçu atışıyla, 2 terörist ise düzenlenen hava harekatında öldürüldü. 4 şehit vermemizin üstüne Irak’ın kuzeyinde ağırlık verilen operasyonlarda öldürülen terörist sayısı 28’e çıktı.

SIĞINAK VE SİLAH DEPOLARI İMHA EDİLDİ

Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde bölücü terör örgütü mensuplarınca düzenlenen silahlı saldırının ardından gerçekleştirilen operasyonda da 2 terörist etkisiz hale getirildi. Yüksekova’daki operasyonda etkisiz hale getirilen terörist sayısı 31’e ulaştı.

Dün de Zap ve Avaşin-Basyan bölgelerinde, hudut hattındaki üs bölgelerine ve karakollara saldırı için hareket halinde oldukları tespit edilen bölücü terör örgütü mensuplarına hava harekatı düzenlendi, 4 silahlı terörist etkisiz hale getirildi.

Öte yandan, Mardin Dargeçit’te PKK’lılarca durdurulan araçtaki bir sivil kaçırıldı.

#PKK
#Hakkari
#Zap
#TSK
7 yıl önce