|

Zayıflamak için canından oldu

Fazla kilolarından kurtulmak için İstanbul'da mide katlama ameliyatı olan Güzide Gümüş ameliyat sonrası yaşamını yitirdi. Kardeşinin ölümünden doktoru sorumlu tutan abla Nurdan Karakurt 'Doktorun yaptığı aynı tür ameliyat sonucu 4 kişi daha vefat etmiş' dedi.

İha
00:00 - 4/08/2012 Cumartesi
Güncelleme: 00:50 - 4/08/2012 Cumartesi
Yeni Şafak
Zayıflamak için canından oldu
Zayıflamak için canından oldu

Zayıflamak için mide katlaması ameliyatı olduktan sonra rahatsızlanan Güzide Gümüş, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Alınan bilgilere göre, Giresun'un Bulancak ilçesinde yaşayan ve mide rahatsızlığı nedeniyle İstanbul Bağcılar Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne kaldırılan Güzide Gümüş (36) mide katlama diye bilinen ameliyat sonrası yoğun bakımdan çıkamayarak vefat etti.

8 GÜN İLGİLENEN OLMADI

Doktor ihmali olduğunu ileri sürerek hukuki süreç başlatan vefat eden hasta Güzide Gümüş'ün ablası Nurdan Karakurt, 'Kız kardeşim zayıflasın diye yapılan mide ameliyatının ardından doktoruna gidiyor. Hastanede 8 gün boyunca ağrıyla sızıyla yattı. Ancak doktoru kendisinde bir şeyi olmadığı, psikolojik rahatsızlık olduğu gerekçesiyle ilgilenmedi. Doktor kız kardeşim tamamen komaya girince 8. günün ardında ilgilenerek ameliyata alıyor. Ancak çok geç kalındığı görülüyor. Çünkü midesi delinmiş midesindeki sıvı kanına karışarak diğer organlara zarar vermiş. İkinci defa yapılan ameliyatta midesinden 3 litre su boşaltılıyor. Fakat 5 gün komada yattı ve komadan çıkamayarak vefat etti' dedi.

4 KİŞİ DAHA ÖLDÜ İDDİASI

Başkalarının canı daha yanmasın diye hukuki süreç başlattığını belirten Abla Karakurt, 'Benim kız kardeşim ilk değil. Daha öncede aynı doktorun yaptığı aynı tür ameliyat sonucu 4 kişi daha vefat etmiş. Bundan sonra doktorun başkalarına zarar vermemesi için şikayetçi oldum' diye konuştu. Kızının gerisinde bir torun bıraktığını belirten anne Nimet Akaya ise, 'Kızım doktor kurbanı oldu. Doktorlar kızımı kavurdu yedi. Kızımda gerisinde öksüz bir çocuk bıraktı. Bunun vebalini kim üstlenecek? " diye duygularını ifade etti.




12 yıl önce